Zakelijke overwinning en gunstige uitslag levert Pesse VR1 volgende bekerronde op

KERKENVELD - Na de onnodige 1-2 nederlaag vorige week tegen JVZ had Pesse VR1 dit weekend wat recht te zetten tegen VVAK. Bij winst en een nipte overwinning van Hollandscheveld op JVZ kon het team zelfs ook nog door in de beker.

Pesse begon op een zonovergoten sportpark in Kerkenveld rommelig en zoekend aan de wedstrijd en dat leidde tot een aftastende openingsfase. Na een kwartier kreeg Pesse meer grip op de wedstrijd en halverwege de eerste helft leverde dat de openingstreffer op. Na een pass van achteruit kreeg Dyon de vrije doorgang vanaf de middenlijn naar het vijandelijke doel. Vanaf randje zestien lepelde ze vervolgens de bal beheerst over de uitkomende keepster van VVAK in het doel: 0-1. Ook daarna bleef Pesse de bovenliggende partij, maar een tweede treffer bleef uit.

Pesse kwam in de tweede helft scherp uit de kleedkamer, want voordat alle toeschouwers haar of zijn plek weer hadden ingenomen lag de 0-2 al tegen de touwen. Na voorbereidend werk van Tessa en Dyon schoot invalster Michelle met hulp van de keepster van VVAK raak.

VVAK bracht tien minuten later de spanning qua stand weer terug, want na balverlies van Pesse op het middenveld schoten zij de 1-2 binnen. Uiteindelijk zorgde Danitsja na voorbereidend werk van invalster Kim dat de marge weer verdiend op twee doelpunten kwam: 1-3.

Uiteindelijk zorgde invalster Tessa kort voor tijd op aangeven van Rolinda voor de einduitslag van 1-4. Later op de middag bleek dat een cruciaal doelpunt, want doordat Hollandscheveld met 3-0 van JVZ won, kwamen zij een doelpunt te kort en gaat Pesse op basis van een beter doelsaldo naar de volgende ronde in de beker.

Volgende week start de competitie met een lastige thuiswedstrijd tegen Klazienaveen.