svPesse vrouwen 1 sluit 1ste seizoenshelft af met een gelijkspel tegen Vitesse '63

SV Pesse Vrouwen 1 sluit 1e seizoenshelft af met een gelijkspel in de derby tegen Vitesse ‘63 Afgelopen zaterdag heeft SV Pesse Vrouwen 1 de 1e seizoenshelft niet af kunnen sluiten met een 3-punter. Er waren voldoende mogelijkheden om een overwinning te halen tegen streekgenoot Vitesse’63 Vrouwen 1. Na een 1-2 ruststand werd alsnog een punt gehaald en gaat SV Pesse Vrouwen 1 na deze wedstrijd de winterstop in.

De 1-0 een aanval uit het boekje

In de eerste minuten van de 1e helft neemt Vitesse ’63 het heft in handen. Uit twee aanvallen, beide eindigend in een corner, laat keepster Suus Hiemstra zien één van de beste keepsters uit deze 2e klasse te zijn. Met een katachtige reflex wordt de aanval onschadelijk gemaakt door Suus. De beide corners leveren niets op voor de dames uit Koekange. Hierna nemen de dames uit Pesse de wedstrijd over. De 3 opeenvolgende corners leveren nog niets op. Maar wanneer Suus rechterspits Tessa Bols in de diepte stuurt wordt het gevaarlijk. Tessa snelt over de rechterkant haar tegenstandster voorbij. En levert een perfecte voorzet af op de vragende Janke de Vries. Janke neemt deze afgemeten voorzet in 1 keer op de pantoffel en laat de keepster uit Koekange kansloos. De meer dan verdiende 1-0 staat op het scorebord. Hierna nog kleine kansjes voor Pesse, voor onder andere Robin Schonewille, die haar schot over ziet gaan.

Vanaf de 40e minuut gaat het verkeerd voor Pesse, balverlies leidt tot een op het oog lijkende ongevaarlijke tegenstoot, maar doordat het schot van richting wordt veranderd valt pardoes de 1-1 tegen de touwen. SV Pesse is het daarna even kwijt. Opnieuw balverlies leidt de 1-2 vlak voor rust in. De linkerspits van Vitesse ’63 grijpt deze kans met beide handen aan en schiet de bal bij de 2e paal binnen. Waar SV Pesse de wedstrijd in handen had, wordt de kleedkamer opgezocht met een 1-2 achterstand.

Alles of niets in de 2e helft levert een punt op

De 2e helft begint SV Pesse met dezelfde basis elf, op zoek naar minimaal 1 punt. Dit levert in het begin van de 2e helft nog niet het gewenste resultaat op. Na 7 minuten in de 2e helft komt Manon Smand in het veld en gaat SV Pesse Vrouwen 1 op 1 voetballen in de achterhoede. Centrale verdedigster Pleun Busstra schuift door naar het middenveld. SV Pesse krijgt hierdoor weer de controle over de wedstrijd. In de 13e minuut na rust de eerste uitgelezen mogelijkheid voor Tessa. Tessa ziet tot ontsteltenis van heel SV Pesse Vrouwen haar schot net naast de goal belanden. Enkele minuten hierna komen Kirsten Bakker en Jolise van der Heide in het veld. Jolise laat direct haar aanwezigheid zien. Een perfecte pass door het midden op diepgaande middenveldster Mannie Otten wordt omgezet in een doelpunt door Mannie en dus de 2-2 op het scorebord. SV Pesse krijgt hierna via Tessa en Mannie nog kansen op de 3-2. Maar helaas voor SV Pesse Vrouwen gaat de ene bal bij de 2e paal naast en de andere aanval eindigt net achter de inkomende Mannie. In de 93e minuut wordt voor het einde van de wedstrijd gefloten. Een sterker SV Pesse Vrouwen hield helaas de 3 punten niet in huis, waar dat zeker verdiend was geweest, en er ook de mogelijkheden voor waren.

SV Pesse Vrouwen 1 gaat op 28 januari 2023 de zaal in. Tegenstanders in de 1e ronde van het grootste vrouwen