SV Pesse - VV Wijster

Pesse - Vandaag, zondag 23 augustus 2020, was het tijd voor het eerste optreden van de mannen van Kramer. VV Wijster kwam op bezoek, dat haar wedstrijden komend seizoen in de vierde klasse gaat afwerken.

Vroege openingstreffer

Er werd afgetrapt en al snel werd de aanval gezocht door de thuisploeg. In de derde minuut was het dan ook al raak. Nijstad - de linksachter van deze middag - stoomde op via de linkerflank. In zijn rush zag hij Hartman voor het doel komen. Nijstad twijfelde geen moment en legde de bal panklaar op het hoofd van Hartman, die de bal alleen maar hoefde te verlengen met een touche om de bal in het vijandelijk doel te zien verdwijnen: 1-0.

In de vijfde minuut was het Verbrugge die gevaarlijk werd.  Ongeveer vanaf vijf meter buiten de zestien kon de spits de bal klaar leggen voor zijn linkerbeen, maar  hij zag zijn inzet uitéénspatten op de paal en via de keeper weer het veld inkomen. Wijster pakte die bal op en zette de counter in. De linkerflankspeler werd richting de hoek van het veld gestuurd. Hij behield het overzicht en kon de bal terugleggen op de inlopende speler, welke zijn inzet net over het doel van keeper Waninge zag verdwijnen.

In de elfde minuut was het Wijster die zijn spits diep stuurde. Die spits kwam oog in oog met keeper Waninge te staan, Waninge stond vervolgens in de baan van het schot. Hierdoor bleef de stand op 1-0 staan in het voordeel van de groen/witten uit Pesse.

In het slot van de eerste helft was het de ingevallen Steenbergen die de bal mee kon nemen vanuit een scrimmage in de zestien van Wijster. Steenbergen zag dat Hartman positie pakte voor het vijandelijk doel. Vanaf de linkerzijde in het vijf meter gebied legde Steenbergen de bal in de voeten van Hartman, die feilloos en tegendraads binnenschoot en daarmee de stand op 2-0 zette.

Beide ploegen benutten kansen niet
De tweede helft was inmiddels zeven minuten gaande en Van Arkel zag een hoge bal terugkomen vanuit de vijandelijke zestien. Van Arkel nam de bal op de borst aan en schoot de bal vanuit een volley richting het doel van Wijster. De keeper van Wijster stond goed gepositioneerd en kon de bal daardoor eenvoudig vangen.

In de 59e minuut was het Wijster dat slordig was in haar opbouw en daardoor kon Kleine de bal onderscheppen. Kleine passte de bal naar Hartman, welke de bal breed legde op de inlopende Van Arkel. Van Arkel haalde uit, maar hoorde en zag de bal het veld verlaten via de verkeerde kant van de paal.

In de 75e minuut blonk de keeper van Wijster uit. Hartman kon - na een uitgemeten voorzet van Veninga - de bal rustig aannemen in het zestienmeter gebied. Echter lag bij het schot op de goal de keeper in de weg, welke de bal kon verwerken tot een niet gevaarlijke corner.

In het slot van de wedstrijd bleek Wijster energie over te hebben. In de 83e minuut brak Wijster uit over rechts. De voorhoede speler kon het overzicht bewaren en legde de panklaar voor de spits, welke zijn inzet tegendraads net over het doel van Waninge zag verdwijnen. Twee minuten later was het weer Wijster dat gevaarlijk kon worden. Het middenveld stuurde de snelle spits van Wijster weg, welke zich los kon wrikken van de verdediging van Pesse. Echter was het ook voor keeper Waninge het moment om uit te blinken. De spits kwam namelijk oog in oog met de Pesse doelman, maar die laatste doorzag de lob van de spits van Wijster en kon de bal klem vastpakken.

Het spelbeeld was dat Pesse het spel maakte en Wijster probeerde daarbij de counter te benutten. Het lukte Wijster daarmee ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Pesse te verschijnen, maar Wijster was nog niet scherp genoeg voor de afronding.

Aankomende dinsdag speelt Pesse wederom een oefenwedstrijd. Om 20:00 uur nemen zij het op tegen Staphorst 2 in Staphorst, welke uitkomen in de reserve hoofdklasse komend seizoen.