0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
SV Pesse Vrouwen verliest derby in Hoogeveen tegen VV De Weide Vrouwen

SV Pesse dat vandaag aantrad met Bo ten Oever, Jolise van der Heide van Vrouwen 2 en Marije Baas in de basis door de nodig blessures binnen SV Pesse Vrouwen 1. Deze 3 dames speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd konden er helaas ook niets aan doen dat De Weide aan het einde van de wedstrijd de 3 punten in eigen huis hield.SV Pesse Vrouwen komt beter in de wedstrijd en scoort de 1-0 Het begin voor de wedstrijd van voor De Weide Vrouwen. Voor SV Pesse was het zoeken hoe De Weide speelde. Dit leverde in het begin van de wedstrijd een veldoverwicht op voor De Weide maar geen grote kansen. Een aantal corners en een afstandsschot waren de voornaamste wapenfeiten voor De Weide. Na 25 minuten kwam SV Pesse beter in de wedstrijd. Een schot van Jolise en Tessa Bols eindigt nog in de handen van de keepster van De Weide. Ook een slalom van Rolinda Strijker langs enkele speelsters levert niet het gewenste resultaat op. Een verkeerde uittrap van de keepster van De Weide belandt in de voeten van Tessa. Tessa bedenkt zich niet en schiet net over het lege doel van De Weide. In de 34eminuut komt dan toch de 0-1 op het scorebord. Een diepe bal van Manon Vierhoven komt terecht bij Rolinda. Rolinda draait goed weg bij haar tegenstander en speelt haar vrij richting het doel van De Weide. Mannie Otten komt vanuit het middenveld het strafschopgebied in en wordt op tijd en perfect aangespeeld door Rolinda. Mannie rondt deze knappe aanval netjes af. Hierna nog een kans voor Rolinda. Een pass van Mannie komt bij Jolise terecht. Jolise ziet op haar beurt Rolinda vrij staan. Rolinda draait goed weg maar ziet haar schot over het doel van De Weide gaan. Het laatste spannende moment voor de rust is een corner voor De Weide. Deze wordt goed verdedigd door de Pesser dames waardoor beide teams met een 0-1 ruststand de thee opzochten.2e helft wordt beslist door 2 doelpunten van De Weide in het voordeel van De Weide De 2e helft komt maar langzaam op gang. Weinig kansen en veel balbezit van De Weide, maar dit is voornamelijk op het middenveld. De sterke spits van De Weide wordt goed uit de wedstrijd gespeeld door Marije Baas. In de 12e minuut na rust is het dan toch De Weide met het eerste schot. Vanaf 20 meter wordt de bal in 1 keer op de schoen genomen door de voorhoedespeelster van De Weide. Waar iedereen dacht dat de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan, dacht SV Pesse keepster Suus Hiemstra hier anders over. Met een fabelachtige redding houdt zij Pesse tot dan toe op de been. Wat rest voor De Weide is het ongeloof van deze redding en een corner, die niets oplevert. In de 20e minuut komt De Weide dan toch op 1-1. Een duidelijke buitenspelsituatie wordt niet door de scheidsrechter van De Weide erkend en negeert ook het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Jan Dekker. Dat dit grote gevolgen heeft wordt enkele tellen later zichtbaar. SV Pesse krijgt in plaats van een vrije trap voor buitenspel een corner tegen. Deze afgeslagen corner komt op de 16 meter bij de spits van De Weide terecht. Met een perfect uitgevoerde volley vliegt de bal tegen de touwen met als gevolg een 1-1 stand op het scorebord. In de 25e minuut komt De Weide op een 2-1 stand door een snel uitgevoerde aanval van de spits die bij de 2e paal binnenschiet. Op dat moment is de moe gestreden Bo ten Oever vervangen door Dyon Strijker. En wordt Manon Vierhoven vervangen door Robin Takens. SV Pesse vrouwen krijgt nog 1 mogelijkheid. Een breedtepass van Rolinda komt terecht bij Tessa. Haar afstandsschot wordt net bij de 2e paal naast getikt door de keepster van VV De Weide. Enkele minuten hierna klinkt het eindsignaal en stappen de dames van De Weide met de 3 punten van het veld.

Complimenten aan de gastspeelsters, maar ook aan de speelsters van Vrouwen 1. Met inzet, op karakter en mentaliteit hebben de dames aangetoond een team te zijn. Dit moet in de aankomende weken de nodige punten gaan opleveren.  Te beginnen aanstaande zaterdag. Want dan speelt SV Pesse Vrouwen 1 thuis tegen Quick’20 uit Oldenzaal. Er wordt afgetrapt om 17.00 uur op het kunstgras van SV Pesse. Een mooie voetbalmiddag/avond om eerst Vrouwen 1 te zien spelen en aansluitend de wedstrijd van SV Pesse Zondag 1 te kijken.