SV Pesse Vrouwen 1 pakt in de 1e competitiewedstrijd de eerste 3 punter van het seizoen

Na het bereiken van de volgende ronde voor de beker voor zowel Vrouwen 1 en 2 van SV Pesse stond voor Vrouwen 1 de 1e competitiewedstrijd op het programma. Nadat na 90 minuten de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 3-2 eindstand op het scorebord. Goudhaantje was Tessa Bols die in extremis de trekker overhaalde en zorgde dat SV Pesse de eerste drie punten van het seizoen pakte.

Blauw Wit Holten hanteert vooral de lange bal
Tegenstander Blauw Wit Holten had in de beker al haar visitekaartje afgegeven. 3 gespeeld 9 punten 14 voor en 0 tegen. Deze zaterdagmiddag werd snel duidelijk dat zij via de lange bal hun sterke speelsters, de nummer 7 en nummer 9, snel aan het werk wilden zetten om de score te openen. SV Pesse zette hier weinig tegenover tegen de ploeg uit Holten die hoog druk zetten met hun spitsen en centrale middenvelder. In de 7e minuut komt Blauw Wit Holten op een 0-1 voorsprong. De nummer 7, kon alleen op keepster Susanne Hiemstra afgaan en scoorde beheerst in de verre hoek. In de 17e minuut komt SV Pesse langszij. Een actie van Rolinda Strijker wordt onreglementair onderbroken waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Mannie Otten nam plaats achter de bal en liet de keepster volkomen kansloos door haar de verkeerde hoek in te laten duiken. Wanneer in de 24e minuut de nummer 10 ongehinderd op kan rukken en geen druk op wordt gezet staat ineens de 1-2 stand op het scorebord door een onhoudbaar afstandsschot. In de 41e minuut komt Jolise van der Heide voor Marjolein Hadders, die na blessureleed haar eerste minuten weer maakte, in het veld. 2 minuten na deze wissel stoomt linksback Maureen Strijker op. Maureen kan alleen worden gestuit door een onbezonnen tackle, die de nummer 10 van Blauw Wit geel oplevert, en SV Pesse een vrije trap. Na de blessurebehandeling rekent de keepster van Blauw Wit op een voorzet van Tessa Bols. Niets is minder waar. Tessa ziet de keepster verkeerd staan en knalt van 25 meter de 2-2 tegen de touwen.

In de 2e helft maar 1 doelpunt, maar wel de winnende

Over de 2e helft kan kort worden gesproken. Slordig onnauwkeurig spel van beide ploegen zorgden ervoor dat er veel balverlies werd geleden. Wel nog een heugelijk moment voor SV Pesse. Middenveldster Robin Schonewille keerde na lang blessureleed weer terug op het veld. Dat SV Pesse ook over jong aanstormend talent beschikt liet MO17 speelster Manon Smand zien met haar goede invalbeurt. Beide ploegen kregen nog kleine kansjes maar zowel Blauw Wit als SV Pesse scoorden niet. Tot in de allerlaatste seconde van deze wedstrijd. Tessa krijgt de bal aangespeeld en staat samen met Jolise van der Heide in een 3 tegen 2 situatie. Door het goed wegtrekken van Jolise krijgt Tessa de mogelijkheid en ruimte om uit te halen. Haar schot belandt in de rechterbovenhoek en slaat als een granaat tegen de touwen. 3-2. Dat de wedstrijd ook geen seconde korter moest duren gaf het fluitje van de scheidsrechter aan direct na deze goal.

SV Pesse Vrouwen 1 start met een overwinning op Blauw Wit Holten. De Pesser dames spelen volgende week uit tegen SV Gramsbergen die hun wedstrijd tegen VV de Weide gestaakt zagen worden. 21 oktober staat de volgende bekerronde op het programma waarvoor de loting nog moet worden verricht.