SV Pesse Vrouwen 1 laat de 3 punten in Genemuiden

In Genemuiden speelde SV Pesse tegen de ploeg die vorig jaar nog in de 1e klasse speelde. In een ongelukkige wedstrijd verloor SV Pesse na een 1-0 ruststand met 2-0 van de vrouwen uit Genemuiden. Een door blessures geteisterd team van SV Pesse liet met 2 speelsters van vrouwen 2 en MO17 bij vlagen goed voetbal zien.

Onreglementair gestuit zonder gevolgen
In de 5e minuut komt SV Pesse op een ongelukkige achterstand. De rechtsvoor van Genemuiden kwam tot een voorzet die op een ongelukkige wijze door SV Pesse zelf achter de sterk spelende keepster Susanne Hiemstra werd geschoten. Na deze 1-0 achterstand komt spits Rolinda Strijker in een 1 tegen 1 duel en wordt, als doorgebroken speelster, onderuit gehaald. De scheidsrechter was deze middag Genemuiden goed gezind en zag in deze situatie alleen een vrije trap voor SV Pesse. Deze vrije trap leverde niets op voor SV Pesse. In de 38e minuut wordt de moegestreden en goed spelende Marjolein Hadders vervangen door Danielle Luning. SV Pesse krijgt in de laatste minuten nog 2 standaard momenten tegen. Waarbij zowel de vrije trap en de corner geen gevaar opleveren. Beide teams zoeken de kleedkamer op met een 1-0 ruststand.

Talenten MO17 maken opwachting in de 2e helft
Dat SV Pesse, zoals in eerdere wedstrijden al bleek, aanstormend talent heeft, liet de invalbeurt van Paula van Eijck zien. Later in de 2e helft gevolgd door de invalbeurt van Dione Smit. Beide dames toonden aan het niveau van SV Pesse Vrouwen 1 aan te kunnen. De 2e helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met weinig kansen voor beide teams. In de 16e minuut komt SC Genemuiden op een 2-0 voorsprong door een afgemeten corner in te koppen. 2 minuten een later krijgt SV Pesse de mogelijkheid uit een corner om terug te komen in de wedstrijd. Een corner wordt door de uitkomende keepster niet goed verwerkt. Het schot van 15 meter wordt door een verdedigster van SC Genemuiden gered op de doellijn. Waarna de attente keepster de bal in 2e instantie goed verwerkte.
In de 25e minuut in de 2e helft vervangt Dyon Strijker Robin Schonewille die na haar blessure voor het eerst verdienstelijk in de basis startte. In het verloop van de wedstrijd waren er weinig mogelijkheden voor beide teams en SC Genemuiden met een 2-0 overwinning van het veld stapte. Complimenten voor de Pesser dames die ondanks de situatie voetballende oplossingen bleven zoeken en bij vlagen goed combineerden.

SV Pesse Vrouwen heeft na 3 wedstrijden 4 punten behaald. Volgende week komt ZAC uit Zwolle op bezoek. Een ambitieuze club die zo snel mogelijk hogerop wil. Een mooie graadmeter voor SV Pesse Vrouwen 1. Op sportpark De Marke wordt afgetrapt om 14.30 uur.