0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
SV Pesse (vr) boekt zakelijke overwinning

Staphorst - Zaterdag 7 mei stond een uitwedstrijd tegen VV Staphorst op het programma voor de vrouwen uit Pesse. Wederom een belangrijke wedstrijd, want bij winst op Staphorst verstevigen zij hun koppositie in de competitie.

Eerste helft

Pesse begon moeizaam aan de eerste helft. Dit werd mede veroorzaakt door de speelwijze  van tegenstander Staphorst. Bij het vorige treffen was het in Pesse 9-1 geworden voor Pesse en Staphorst wilde niet weer overlopen worden als in het vorige treffen.

Pesse had de overhand in de eerste helft en creëerde toch maar mondjesmaat kansen, want de scherpte voor de afronding ontbrak. Tot in de 34e minuut er een dubieuze bal de touwen raakte van het vijandig doel van Staphorst. Rosan schoot de bal richting de goal vanuit een afvallende bal en zag de keeper van Staphorst verkeerd timen. Hierdoor stuiterde de bal in het zestienmetergebied over de keepster heen en verdween de bal in het doel, 0-1.

Tweede helft
Kort na de theepauze, was het Pesse dat scherper uit de kleedkamer was gekomen. Bij een diepe bal op Rolinda, wist zij zich eindelijk los te wrikken van haar bewakers die de gehele wedstrijd om haar heen stonden. Toch werd Rolinda richting de de zijkant van het zestienmetergebied gedwongen, maar behield wel het overzicht. De bal werd afgelegd aan de mee opgekomen Danitsja, die koelbloedig kon af ronden; 0-2.

In de tweede helft werd er door de vrouwen uit Pesse zakelijk verder gevoetbald en creëerde nog een aantal kansen, maar wisten dit niet te verzilveren met een goal. Aan de andere zijde van het veld was Staphorst ook nog een aantal keren gevaarlijk, maar hun inzetten stuitte telkens op Pesse-doelvrouw Susanne. In de tweede helft debuteerde aan Pesse-zijde ook nog MO19-speelster Daniëlle.

Ook in deze wedstrijd waren de supporters weer in mooie getallen aanwezig, alsmede in het seizoen tot mascotte bekroonde Chico. De vrouwen uit Pesse hadden een speciaal sjaaltje laten drukken met het logo van de club. Op de foto is te zien dat het model erg wijs is met zijn nieuwe kledingstuk en vanaf volgende week waarschijnlijk weer hondsgetrouw zal rond paraderen op het sportpark De Marke in Pesse.

POSITIE COMPETITIE VROUWEN 1
De vrouwen uit Pesse staan op dit moment met 37 punten aan kop in de 3e klasse L. Met nog 4 speelrondes te gaan, is het devies om nog éénmaal de drie punten bij te schrijven om zich tot kampioen van de 3e klasse L te kunnen kronen. Aankomende zaterdag is de eerste mogelijkheid hiertoe en staat de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma, welke ook nog kampioen zou kunnen worden. In het voorgaande treffen is de wedstrijd onbeslist gebleven en is Pesse er nu alles aan gelegen om de overwinning naar zich toe te trekken. Wij hopen dat u ons komt supporten en wij het kampioenschap op onze naam kunnen schrijven.

MO19
De MO19 had een uitwedstrijd tegen BDE op het programma staan. In de rust hadden de meiden uit Pesse een voorsprong van 1-4 opgebouwd, maar gaven deze in de tweede helft helaas uit handen. Met een stand van 5-5 vertrokken de meiden weer uit Emmen. Doelpuntenmakers deze ochtend waren Myrthe (2x), Danielle, Marlieke en Marlinde. De MO19 speelt komende zaterdag om 10.30 uur thuis tegen koploper EHS’85.