SV Pesse keert in het donker terug uit Nijverdal zonder punten

17.00 uur was de aanvangstijd van de wedstrijd De Zweef/Des Nijverdal tegen SV Pesse Vrouwen. Op het hoofdveld van De Zweef legde SV Pesse goede aanvallen op de kunstgrasmat, maar helaas zonder doelpunten. De Zweef/Des scoorde wel eenmaal waardoor SV Pesse Vrouwen met een 1-0 nederlaag huiswaarts keerde.

Goed voetballend SV Pesse rondt de kansen niet afSV Pesse begon in de volgende samenstelling. Suus Hiemstra, Dana Meijer, Pleun Busstra, Manon Smand en Rosan Gritter. Deze achterhoede zorgde voor een goede en verzorgde opbouw van achteruit en deze 5 gaven deze wedstrijd ook weinig kansen weg. Op het vandaag dynamische middenveld met veel diepgang speelden Robin Schonewille, Mannie Otten en Janke de Vries. De voorhoede werd vandaag gevormd door de dreigende buitenspeelsters Paula van Eijk en Tessa Bols, en in de spits aanspeelpunt Rolinda Strijker. Op de bank zaten deze zaterdagavond Dyon Strijker, Dione Smit en Iris Vredeveld. SV Pesse dat enkele vloeiende aanvallen vanuit de achterhoede via het middenveld naar de aanval op de mat legde kreeg helaas geen loon naar werken. Kansen voor Rolinda, Tessa en Mannie zorgden wel voor veel gevaar maar zoals eerder gezegd helaas niet tot doelpunten. De rust werd opgezocht met een 0-0 ruststand, waar SV Pesse met een voorsprong de kleedkamers had op moeten zoeken.

2e helft zorgt voor een deceptie door de enige goal gemaakt door de thuisclubIn het begin hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. SV Pesse op jacht naar de voorsprong. En De Zweef/Des Nijverdal dat er sporadisch uitkwam. Totdat in de 22eminuut De Zweef/Des door een onnauwkeurigheid van SV Pesse in balbezit een aanval voor de thuisclub inleidde. Balverlies rond de middenlijn zorgde ervoor dat de Pesser achterhoede werd uitgespeeld en de aanvalster van de thuisclub de 1-0 op het scorebord zette. SV Pesse dat vanaf dat moment met iets meer risico ging spelen zag een schot van Paula, vrijgespeeld door Mannie, net over de bovenkant van de lat over gaan. En een schot van Tessa verdween via de voet van de ingevallen keepster net naast het doel.  SV Pesse dat bleef strijden voor minimaal 1 punt zag De Zweef/Des wel wat gevaarlijker worden maar de 5 achterin, met de ingevallen Dione voor Manon, gaven geen goals meer weg. Omdat er in de laatste minuten niet meer werd gescoord ging De Zweef/Des Nijverdal met de 3 punten aan de haal na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst.  Vandaag was er weer een strijdbaar en goed voetballend SV Pesse Vrouwen te zien. De kansen zijn er zeker, de doelpunten nog niet. Met de laatste wedstrijd voor de winterstop in het verschiet moet er gewonnen worden om de aansluiting in de competitie te houden met de ploegen die boven SV Pesse Vrouwen staan.

Namens de speelsters en begeleiding van SV Pesse Vrouwen willen wij “de vrienden van SV Pesse” hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de bus!

Aanstaande zaterdag staat voor SV Pesse Vrouwen de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Thuis wordt afgetrapt om 14.30 uur. Tegenstander in deze streekderby is Vitesse ’63 uit Koekange. Kan SV Pesse Vrouwen 3 punten aan het totaal toevoegen? Dit is om 16.15 uur bekend. Wij zien u graag langs de lijn.