SV PESSE JO11 KROONT ZICH TOT ONGESLAGEN KAMPIOEN.

Pesse - Gespannen blikken van de spelers aan Pesser zijde. Maar ook De Weide is zichtbaar gespannen. Om 10:00 uur is de aftrap tussen de nummer 1, sv Pesse, en nummer 2, vv De Weide. Pesse bezat voorafgaand aan de wedstrijd een ongeslagen status en wilde deze behouden, maar lukt dat ook?

Exact tien uur wordt het startsein gegeven door scheidsrechter Jos Schonewille. Pesse lijkt even de ouders voor de gek te hebben gehouden. Want ze oogden voor de wedstrijd gespannen, maar na twee minuten spelen was het al raak. Mart ontvangt de bal van de keeper Tjalle. Mart speelt de bal in op Dimitri en deze begint op zijn beurt aan een solo door het hart van de verdediging van De Weide. Niet onverdienstelijk, want Dimitri zet zich daardoor in een één-op-één situatie met de keeper. Dimitri verzaakt niet en schiet de bal in de touwen.

Tot aan de tiende minuut is het vv De Weide die de wedstrijd begint te domineren. De Lieke Martens van De Weide ziet haar inzet naast getikt worden, de spits idem en een opstomende middenvelder wordt ook door keeper Tjalle uit zijn droom gehouden. Maar één ding is duidelijk. De Weide is niet gekomen om het kampioenschap weg te geven.

Vervolgens komt er een mogelijkheid voor Pesse. In de elfde minuut krijgt Mika de bal van keeper Tjalle. Mika ziet Jurian vrij staan en passed de bal naar Jurian. Jurian gaat de  één-twee aan met Dimitri en Jurian begeeft zich daardoor in een kansrijke positie, echter ziet Jurian zijn inzet in het zijnet van het doel verdwijnen.

In de zestiende minuut toont vv De Weide veerkracht en door een prachtige solo is keeper Tjalle verplicht om uit zijn doel te komen. De eerste inzet weet Tjalle te pareren, maar de afvallende bal wordt prachtig in het dak van het doel geschoten. 1-1.

In het verdere spel gaat het over en weer, zoals je eigenlijk alleen maar in de Premier Leaque ziet. In deze fase bewijzen de beide keepers hun waarde aan het eigen team en groeien uit tot mannen van de wedstrijd.

Na dertig minuten spelen, plus wat extra tijd, is het tijd om de aardbeien ranja te proeven. En dit lijkt te smaken, want de kratjes gaan terug met lege bekertjes.

Tijd voor de tweede helft. Thijs is wakker, Maar de verdediging van De Weide was kennelijk nog aan het nagenieten van de ranja. Een prachtige solo van Thijs is de oorzaak van een één-op-één situatie. Maar Thijs trapte in de grond en de keeper van De Weide keert de inzet. De afvallende bal wordt over geschoten door Dimitri.

Na 46 minuten lijkt dan toch het verlossende moment te komen. Dimitri begint aan een solo, nadat hij de bal van Bernhard had gekregen. De laatste pion is de keeper en Dimitri weet die met zijn laag en geplaatste schot in het doel te werken.

Dan denk je dat de tegenstander een psychische tik krijgt door de achterstand. Maar niets is minder waar. De Weide toont opnieuw veerkracht en meerdere inzetten worden of gekeerd door Tjalle of verdwijnt naast het doel.

In de zestigste minuut is het dan toch raak. Een uitbraak van De Weide zet de spits één-op-één met de keeper. Deze behoudt het overzicht en legt de bal breed op de inlopende middenvelder. Die blijft rustig en schuift de bal rustig binnen en zet daarmee de stand op 2-2. Die 2-2 is uiteindelijke ook de eindstand.

Voor De Weide voelde dit als een overwinning, maar het is Pesse dat ongeslagen kampioen is geworden. Waardoor er een rit op de platte kar door het dorp volgde. In de wandelgangen gaat op dit moment het gerucht dat de kar is verdwaald en de huldiging nu verplaats is van Pesse naar Amsterdam, aangezien het podium daar nog stond van afgelopen donderdag op het Museumplein.