SV Pesse - HHC onbeslist (vr)

Pesse - Afgelopen zaterdag speelde de vrouwen 1 van sv Pesse haar tweede oefenduel van 2022 tegen HHC Hardenberg. Ondanks de controle achterin en op het middenveld bleef de wedstrijd onbeslist.

Het begin van de eerste helft kwam Pesse mondjesmaat bij het vijandig doel, maar controleerden zij achterin en op het middenveld wel de wedstrijd. Na 20 minuten werd het eerste wapenfeit gegeven door Pesse. Met een afstandsschot werd het houtwerk van het vijandig doel geraakt, maar dit resulteerde niet in een openingstreffer. Tot aan de theepauze kwamen beide ploegen dan ook niet aan scoren toe.

In de tweede helft kregen de wissels gelegenheid om zich te laten zien. MO19 speelster Bo, Marlieke en Marlinde kwamen in het veld en Pesse bleef net als in de eerste helft vooruit voetballen. Maar dit resulteerde niet in veel kansen. Ondanks dat dook Danitsja in de 56e minuut op als een duveltje uit een doosje en wist een afgeslagen bal van een corner feilloos in het doel te werken. Daarmee zette zij de stand op 1-0.

Doordat een MO19-speelster niet meer verder kon, moest Pesse de laatste 20 minuten verder uitspelen met 10 man. Het werd daardoor tegenhouden geblazen en maakte interimkeepster Maartje het nog spannend door een terugspeelbal op te pakken. Echter werd de indirect vrije trap geblokkeerd door de muur en de rebound die goed werd ingeschoten, werd nog beter gered door Maartje. Uiteindelijk bezweek in de 83e minuut onder de druk van de tegenstander en moest het alsnog de 1-1 incasseren, wat ook de einduitslag was van dit treffen.

Voor de MO19 stond er een wedstrijd op het programma tegen DVC’59. Helaas werd deze wedstrijd afgelast, waardoor zij niet in actie kwamen afgelopen weekend. Volgende week staat er voor hun een uitwedstrijd op het programma tegen SVO BDE MO19-1.