Sensationele zege Pesse in spektakelstuk bij Zuidwolde Pesse maakt 3-1 achterstand goed

Zuidwolde - Pesse heeft in de derby met Zuidwolde een sensationele 3-4 overwinning geboekt. Bij 3-1 na vijftig minuten gaven weinig mensen meer iets voor de kansen van Pesse. Een onverwachte en ongekende inhaalrace zorgde ervoor dat de gasten de royale achterstand knap goed maakten en alsnog met een zege van het veld stapten. Na de 0-1 zege bij GAVC was deze winstpartij zeer welkom en daardoor steeg Pesse naar de achtste plaats. De vreugde bij Pesse was na afloop van het spektakelstuk enorm, want ook bij Pesse zullen weinigen na een 3-1 achterstand gedacht hebben aan deze wonderbaarlijke wederopstanding. Pesse leek bij 3-1 vlak na rust verslagen en geslagen, maar het mentaal sterke Pesse sloeg via twee jonge talenten en een routinier alsnog genadeloos toe: 3-4. De situatie bij Pesse was voor het treffen met Zuidwolde, dat de punten ook broodnodig had, zeer precair. Marco Hartman was weer present na een blessure, maar Bennie van Dam, Erwin Strijker, Jorn de Vries, Nordin Prikken, Patrick Poeste, Dennis Moes, Corian Casander en Sander Hartman waren niet inzetbaar. Daardoor koos Pesse-trainer Harm Spijker voor de jonkies Robin Zinger, Niek Brinkman en Milan Kolen. Het jeugdige talent Ingmar Reinders begon op de bank, maar zou later een belangrijke rol vervullen. De keeper van het derde elftal, Robin Ian Okken, startte op de bank, net als Bart Steenbergen. In de eerste helft had Zuidwolde het betere van het spel en kreeg ook de betere kansen. Al na twee minuten miste Frans Capellen een goede kans, maar hij mikte over. Zuidwolde koos bij balbezit veelal voor lange ballen naar Tom Buijtendorp en Frans Capellen en daar had Pesse de nodige moeite mee. De eerste kans voor Pesse kwam na twintig minuten, maar het schot van Marco Hartman werd geblokt door een woud van Zuidwoldiger benen. Kort daarna nam Zuidwolde de leiding door een treffer van Bas Hempen. Na een afgeslagen aanval schoot Martijn Spijkerman de bal via de grond richting doel, waarna Bas Hempen de bal doorkopte langs de verraste doelman Ruben Waninge. Na een half uur vergrootte Zuidwolde de voorsprong, waarbij de defensie van Pesse niet attent genoeg reageerde. Na een voorzet van links van Tom Buijtendorp kon Sven Cazemier te gemakkelijk uithalen en Waninge was opnieuw een geslagen man. Pesse had geluk dat het al snel de aansluitingstreffer kon maken via Ezra Meijer, die zijn vijfde van het seizoen liet noteren. Eerst werd een schot van Marco Hartman geblokt, maar in de rebound knalde Meijer wel raak. Pesse kreeg hoop en was via Remmert Verbrugge dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal rolde net naast. Na rust bracht Spijker Ingmar Reinders voor Robin Zinger. Pesse begon niet goed aan het tweede bedrijf, want al na vijf minuten deelde Zuidwolde een schijnbaar harde mokerslag uit. De van een blessure teruggekeerde Nico Schulting knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend in de hoek. Daarmee leek de beslissing in de wedstrijd een feit. Zuidwolde rekende echter niet op de enorme veerkracht van Pesse dat met een indrukwekkende inhaalrace begon. Vijf minuten na de 3-1 bracht Milan Kolen met een knappe kopbal de spanning weer terug in de vermakelijke wedstrijd. De vreugde bij Pesse kon niet op toen invaller Ingmar Reinders een minuut later beide ploegen op gelijke hoogte bracht. Na een vrije bal van Remmert Verbrugge kopte Reinders het leer knap over de te laat inkomende doelman Jarno Bruins-Slot in de touwen. De vierde doelman van Zuidwolde zag bij deze treffer er bepaald niet goed uit. Zuidwolde was even van slag en Pesse rook bloed. Toch kreeg de thuisclub enkele goede kansen, maar de precisie ontbrak. Het pleitte voor Pesse dat het na de gelijkmaker vol voor de winst ging en dat leverde kansen op voor Matthijs Veninga, Ezra Meijer en Remmert Verbrugge, maar Zuidwolde hield voorlopig stand. Tien minuten voor tijd was de sensatie compleet, want good old Marco Hartman was weer goud waard voor Pesse en maakte de 3-4. Na een inzet viel de bal fortuinlijk voor de voeten van de slimme routinier en die weet meestal wel raad met een dergelijke kans. Dat was deze keer niet anders. Hij knalde de bal hoog in de touwen en Bruins-Slot had het nakijken. Zuidwolde zette in de absolute slotfase aan, waarbij Steven Berghuis nog een dot van een kans onbenut liet. Pesse hield stand en vierde de 3-4 zege uitbundig. Harm Spijker was uiteraard zeer tevreden over de zege. ,,Ik heb de wedstrijd heel intensief beleefd,” zegt hij. ,,We bleven ons focussen op wat we kunnen in balbezit en bleven scherp op hun uitvallen. De wedstrijd was intensief. We hebben het maximale eruit gehaald.”

Zuidwolde-Pesse 3-4 (2-1) 21. Bas Hempen 1-0, 30. Sven Cazemier 2-0, 32. Ezra Meijer 2-1, 50. Nico Schulting 3-1, 55. Milan Kolen 3-2, 56. Ingmar Reinders 3-3, 80. Marco Hartman 3-4. Scheidsrechter: Draaijer. Geel: Verbrugge (Pesse). Toeschouwers: 200. Pesse: Waninge; Zinger (46. Reinders, 66. Steenbergen), Evenhuis, M. de Vries, Kolen; Van Wijk, Meijer, Brinkman, M. Hartman; Verbrugge, Veninga (90. Okken).

Verslag: Reinier de Boer