Pesse zet grote stap naar handhaving

Pesse boekt uiterst kostbare zege op GAVC

Pesse - Pesse heeft een grote stap naar handhaving gezet door een dik verdiende 4-1 overwinning op GAVC. Pesse speelde de beste eerste helft van dit seizoen en leidde bij rust knap met 3-0. Na rust werd GAVC dreigender en bij 3-1 leek het nog even spannend te worden. In de slotfase maakte Bart Steenbergen een einde aan alle onzekerheid en lobde de 4-1 eindstand binnen. Pesse werkte een oogstrelende eerste helft af op het warme kunstgras. Met sterk en vlot combinatievoetbal werd GAVC totaal overklast. Na tien minuten stond het al 2-0 door Marco en Sander Hartman. De wedstrijd was amper begonnen of de thuisclub, dat moest winnen, stond al op voorsprong. Na twee minuten werd Marco Hartman in het strafschopgebied aangespeeld. Hij passeerde twee man en schoot de bal in de rechter hoek en doelman Wessel Meijer had het nakijken. Pesse startte gretig en bood GAVC geen centimeter ruimte. Na negen minuten kreeg Pesse vlak buiten het strafschopgebied een vrije bal. Sander Hartman mikte secuur over de muur en doelman Meijer moest het antwoord schuldig blijven. Dat betekende een droomstart voor Pesse, dat vecht tegen degradatie. GAVC dat maar een plaatsje boven Pesse staat, kon daar weinig tegenover stellen. De enige echte kans kwam na tien minuten via Jens van der Heide, die de bal over doelman Okken lobde, maar gelukkig voor de thuisclub rolde het leer naast. Pesse combineerde vlot in een hoog tempo en de wedstrijd speelde voor rust zich voornamelijk af op de helft van de gasten, die niet aan de bak kwamen. Na 25 minuten had Pesse pech dat Ezra Meijer de paal raakte na een lepe pass van Marco Hartman. Daarna zakte Pesse wat weg en kwam GAVC langzamerhand beter in de wedstrijd. Een vrije bal van Luc Tjalma vloog rakelings naast. Veel kansen kreeg Pesse ook niet, maar in tegenstelling tot eerdere duels toonde de ploeg zich nu wel effectief. Vlak voor rust bracht Remmert Verbrugge de stand op 3-0 na een knap genomen vrije bal, die voor de derde keer deze wedstrijd in de rechter hoek van het doel belandde. Dat was een verdiende beloning voor een uitstekende eerste helft van de thuisploeg.

Direct na het begin van het tweede bedrijf kreeg Pesse twee kansen via Marco Hartman. Doelman Meijer bracht knap redding, waardoor Pesse geen vroegtijdige definitieve beslissing kon forceren. Daarna had GAVC meer balbezit en moest Pesse vooral verdedigen. Pesse leed te vaak balverlies, waardoor de gasten dreigend bleven zonder tot echte opgelegde kansen te komen. Die kans kwam er wel na 67 minuten spelen. Dennis van Wijk legde invaller Rico Wouda neer, waarna arbiter Hooge de bal op de stip legde. Guido Cnossen verzilverde dit buitenkansje, waardoor het weer even spannend leek te worden. GAVC kreeg weer hoop, maar het bleef bij dreiging en een goede kans van Jeroen van Dijk, die vlak voor het doel over kopte. Twintig minuten voor tijd botsten Milan Kolen en Guido Cnossen met hun hoofden tegen elkaar en dat was even schrikken. Kolen moest het veld verlaten, maar Cnossen bleef op het veld met een ouderwetse tulband om zijn hoofd. GAVC bleef meer in balbezit, terwijl de thuisclub gokte op de counter. Bart Steenbergen was dichtbij de 4-1 na een voorzet van Sander Hartman, maar de invaller mikte naast. In blessuretijd deed Bart Steenbergen het dunnetjes over en deze keer trof hij wel doel. Marco Hartman lanceerde Steenbergen, die oog in oog verscheen voor doelman Meijer. Steenbergen lobde de bal bekwaam over de uitlopende goalie in de touwen. Daarmee maakte hij aan alle onzekerheid een einde en bepaalde na een perfect uitgevoerde counter de eindstand op 4-1. Daarmee nam Pesse afstand van de drie lager geklasseerde ploegen, die verloren. Zondag bij Drachten kan Pesse zich definitief veilig spelen. Pesse-trainer Harm Spijker was erg blij met de kostbare overwinning. ,,We hebben een goede eerste helft gespeeld, waarbij we terecht op een 3-0 voorsprong komen,” zegt hij. ,,In de tweede helft kregen we wat minder grip op het spel van GAVC, dat veel op de lange bal en opportunisme gokte. We hielden echter de rust en de vierde goal was bevrijdend en toen was de wedstrijd gespeeld.”

Pesse-GAVC 4-1 (3-0) 2. Marco Hartman 1-0, 9. Sander Hartman 2-0, 44. Remmert Verbrugge 3-0, 67. Guido Cnossen 3-1 (strafschop), 90. Bart Steenbergen 4-1. Scheidsrechter: Hooge. Geel: Kerkhof (GAVC), M. de Vries (Pesse). Toeschouwers: 150. Pesse: Okken; Evenhuis, M. de Vries, van Wijk, Kolen (80. Casander); Brinkman, S. Hartman, Meijer, Verbrugge (60. Steenbergen); M. Hartman, Reinders.