Pesse (za) te laat bij de les

In de stromende regen heeft Pesse 1 (za) wederom gelijk gespeeld. Tegen het defensief ingestelde Dalen kwam men niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Waar het tien minuten voor tijd ong 0-2 in het voordeel van Dalen stond, mag de Voortman Pesse-formatie eigenlijk niet klagen. Maar desondanks had men toch het gevoel dat er meer ingezeten had.

De wedstrijddag begon goed, met dank aan COOP Koolhof Pesse werden de nieuwe sporttassen namelijk in gebruik genomen. Dank daarvoor. Wellicht dat enkele spelers nog met hun hoofd bij deze splinternieuwe sporttas zaten, want Pesse begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Na vijf minuten kwam Dalen al op 0-1 voorsprong. De rechtsbuiten van Dalen sloop uit de dode hoek van verdediger Koolhof en kon zo de bal in de korte hoek schuiven. Hierna had Pesse meer de bal maar creëerde het weinig kansen tegen de geparkeerde bus van de Dalenaren. Desalniettemin wist het nog een aantal keer vrij voor de keeper te komen. Onder meer Van Slooten, Evenhuis en Beekelaar hadden het vizier helaas niet op scherp staan. Halverwege de 1e helft kwam Dalen op een 0-2 voorsprong. Laatste man Plaizier schoof in en meende de beslissende steekpass te moeten geven. Dit liep uit op een fiasco en in de tegenaanval was Dalen dodelijk. Om het drama nog groter te maken viel doelman Van der Vrugt ook nog uit met een rugblessure, hij werd vervangen door Drost. Hierna floot scheidsrechters Metselaar voor de rust.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. Pesse had de bal en Dalen zakte in. Grote kansen werden er niet gecreëerd. Pesse schoof steeds meer mensen naar voren waardoor er ruimte viel voor Dalen. Via enkele counters kwam Dalen er gevaarlijk uit maar doelman Drost stond met enkele katachtige reflexen zijn mannetje. Zo'n kwartier voor tijd bracht trainer Prins flankenflitser Nick Timpen binnen de lijnen, een gouden wissel bleek achteraf. Pesse liet de bal iets makkelijker rondgaan en met de snelheid van Timpen werd men steeds gevaarlijker. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-2, Brink knalde een bal vanaf randje 16 in de winkelhaak. Kort hierna zorgde Prins met een fabelachtig schot voor de 2-2. Dalen was rijp voor de slacht en Pesse bleef aandringen. Na enkele schoten uit de tweede lijn kreeg Pesse enkele corners achter elkaar. Bij de derde corner was het dan raak. Plaizier liep goed naar de eerste paal waarna de bal van zijn voorhoofd tegen het net aanspatte, 3-2 voor Pesse. Dalen leek geknakt, maar helaas had scheidsrechter Metselaar nog enkele minuten speeltijd op zijn horloge staan. Pesse probeerde balbezit te houden maar Dalen zette alles op alles. Door getreuzel aan Pesse-zijde veroverde Dalen op het middenveld de bal en stormde het op het doel van Drost af. Plaizier kon niet anders dan aan de spreekwoordelijke noodrem te trekken, al is hij er van overtuigd dat zijn sliding puur op de bal was. Als gevolg mocht Dalen vanaf randje 16 aanleggen voor een vrije trap. Als een ware timmerman paste doelman de Drost de muur uit maar tot zijn verbazing schoot de speler van Dalen de bal juist in de verre hoek wat leidde tot een 3-3 eindstand.

Uiteindelijk mag Pesse blij zijn met een punt, aangezien men vrijwel de gehele wedstrijd achter had gestaan. Echter is het wel een gelijkspel met een zure nasmaak, waar men zo dicht bij de overwinning was. Dankzij dit gelijkspel is de Fieten Olie-formatie al wel drie wedstrijden ongeslagen. Volgende week staat Klazienaveen op de rol.