Pesse worstelt zich langs Witteveense Boys ‘87

Pesse - Pesse heeft de eerste bekerwedstrijd tegen vijfdeklasser Witteveense Boys ’87 met 5-2 gewonnen. De eerste helft verliep voor Pesse vrij moeizaam, waarbij het binnen vijf minuten van 0-1 naar 3-1 sprintte. Na een ruststand van 3-2 scoorde Pesse nog twee keer, terwijl het qua kansen de dubbele cijfers wel had kunnen halen. Marco Hartman was met vier treffers de smaakmaker.

Pesse miste Robin Zinger en Jurgen Nes wegens blessures en Ezra Meijer wegens vakantie. Daardoor was het voor trainer Yves Heskamp nog een beetje zoeken naar de juiste formatie. De thuisclub begon niet goed aan de wedstrijd, want na drie minuten moest doelman Waninge al optreden na een kans voor Remon de Koning. Even later was hij kansloos. Vanaf de middenlijn schoot Thijs Uineken de bal over hem heen in de touwen. Even later had Pesse geluk dat een schot van Finn Woering de lat raakte. Het aanvalsspel van Pesse verliep moeizaam en Frank Priet probeerde het met een afstandsschot en dat spatte tegen de onderkant van de lat in het net. Daarna mikte Nick Huizing op de paal, maar aan de andere kant tikte Marco Hartman de 2-1 binnen. Nog geen drie minuten later legde Frank Priet de bal op de voet van Marco Hartman en dat betekende 3-1. Binnen vijf minuten scoorde Pesse drie keer, maar daarmee was de strijd niet beslist, want na een half uur bracht Nick Huizing de
spanning weer terug. In de slotfase waren er kansen voor Marco Hartman, Bram Otten, Mike Bruinenberg en Niek Brinkman, maar de ruststand was 3-2.

Tweede helft
De thuisclub kwam getergd uit de kleedkamer na de rust. Na twaalf minuten had Marco Hartman er al twee inliggen en dreigde voor Witteveense Boys een afstraffing. De 4-2 was een onderonsje tussen de broers Hartman. Sander legde de bal panklaar voor Marco, die met dit buitenkansje wel raad wist. Even later kopte Marco Hartman een voorzet van rechts binnen. Het werd een omsingeling van het strafschopgebied van de gasten, die nauwelijks meer over de middenlijn kwamen. Conditioneel was Pesse sterker en kreeg kans op kans,
maar de scherpte had de ploeg schijnbaar in de kleedkamer achter gelaten. Kansen voor Bram Otten, Niek Brinkman, Marco Hartman, Sander Hartman waren niet aan de thuisploeg besteed. De bezoekers stelden daar na een uur een volley, die op de lat eindigde van Finn Woering, tegenover. Zo bleef de schade voor de gasten beperkt tot een 5-2 nederlaag, maar heerste er ontevredenheid in het Pesser kamp. Trainer Yves Heskamp sprak van ‘een slechte wedstrijd’.

Pesse-Witteveense Boys ’87 5-2 (3-2)
6. Thijs Uineken 0-1, 23. Frank Priet 1-1, 25. Marco Hartman 2-1, 28. Marco Hartman 3-1, 33. Nick Huizing 3-2, 54. Marco Hartman 4-2, 58. Marco Hartman 5-2. Scheidsrechter: Hooge.

Pesse: Waninge; Kolen, Strijker, Vredeveld (46. Witten), Priet (73. Ten Oever); Brinkman, S. Hartman, Reinders; Bruinenberg (69. Steenbergen), Hilberdink (35. Otten), M. Hartman.