0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse weet net niet te winnen

Pesse - Voor het eerst in haar historie trapte de zondag-afdeling van Sv Pesse af in de 3de klasse. Tegen Oldeholtpade vonden de mannen van trainer Kramer een waardige tegenstander. Pesse wist ook op voorsprong te komen, maar wist de tegenstander niet van de gelijkmaker af te houden.


Strijd op het middenveld

Vrijwel direct was het voor Pesse te zien dat het nu een ander kaliber tegenstanders zou tegenkomen. Oldeholtpade beschikte namelijk over een goede voetballende ploeg die de bal snel rond liet gaan. De eerste kans was dan ook voor de gasten maar de inzet van Van der Leest wist doelman Waninge goed te redden. Daarna kroop ook Pesse wat meer uit haar schulp. Een voorzet van Strijker waaide bijna binnen maar ging uiteindelijk net over. Pesse bleef na deze kans goed de druk opvoeren op de tegenstander en liet zich aanvallend meer zien. Een geplaatst schot van Van Arkel leek doelman Schonewille te verschalken, maar de lat bracht redding voor de doelman van Oldeholtpade. Ook aanvaller Verbrugge kreeg een grote kans maar oog in oog met de doelman schoot hij de bal naast. Pesse bleef aandringen maar moest ook oppassen want Oldeholtpade beschikte over enkele rappe aanvallers. Zo kreeg Oldeholtpade ook een kans om te scoren, na een goede actie van Halsema kwam de bal bij Van der Heijden maar zijn inzet ging over. Pesse kreeg nog kansen om de openingstreffer te maken maar schoten van Van Arkel en Veninga gingen of net voorlangs of Schonewille wist redding te brengen.


Flinke domper

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen drongen aan bij elkaar maar vooral Pesse wist gevaarlijk te worden. De eerste kans van de tweede helft was voor Verbrugge maar doelman Schonewille wist goed redding te brengen. Oldeholtpade wist snel te antwoorden op de aanvalsdrift van Pesse. Spits Verhoef wist Van der Heijden in stelling te brengen maar de buitenspeler rommelde teveel met de bal en had daarna een zwak schot in huis wat eenvoudig te pakken was voor Waninge. Zo wisten beide doelmannen hun doel schoon te houden. Een kopbal van Verbrugge wist Schonewille ook te pakken. Toch moest de doelman uiteindelijk capituleren. Wederom was het een hard schot op de lat van Van Arkel maar ditmaal wist de attente Van Slooten de bal van de verdediger te ontfutselen. De spits bleef rustig en schoot de bal hard tegen de touwen. Oldeholtpade schakelde snel na de achterstand bij en ging meer naar voren spelen waardoor Pesse onder grote druk kwam te staan. Pesse leek hier heel lang tegen bestand maar uiteindelijk kreeg het toch de gevreesde gelijkmaker te verduren. Invaller Kuiper wist in het zestienmetergebied in een wirwar van benen er toch een schotje uit te persen waar Waninge niet meer op kon reageren. Een flinke domper voor de thuisploeg maar toch kon men tevreden terug kijken op haar eerste wedstrijd in de 3de klasse.


Opstelling Pesse: Waninge, Meijer, Evenhuis, van Wijk, Kleine, Strijker, Poeste (Moes), Veninga, van Arkel (van Dam), van Slooten (Slomp) en Verbrugge.


Man van de Wedstrijd: Arjan Kleine.

 


Uitslag

Op 22 sep.
 om 14:00
1
Pesse 1
-
vs
1
Oldeholtpade 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 22 september, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor