0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse vrouwen na moeizame overwinning overtuigend kampioen

PESSE - Pesse vrouwen is door een 5-0 overwinning op VVAK met nog twee wedstrijden te spelen niet meer te achterhalen door haar concurrentie, waardoor het elftal van Stoffer-Remmelt Kats, Roy Schraa, Daniel Nijenmanting en Ingrid Strijker kampioen is geworden in de derde klasse en heeft daarmee promotie afgedwongen naar de tweede klasse.

Exact twee jaar geleden stond vrouwen 1 onderaan in deze competitie en leek de ploeg opgedoekt te worden vanwege te weinig dames. De huidige staf slaagde er echter in om een elftal bij elkaar te krijgen, waarna het team uitgroeide tot een gezellig team gekoppeld aan goede prestaties. Daardoor promoveert de damesafdeling nu voor de derde keer in de historie naar de tweede klasse. De laatste keer dat dit gebeurde, was exact tien jaar geleden onder de toenmalige trainer Wilco Kramer.

Net als vorige week begon Pesse wat stroef aan de wedstrijd en dat leidde tot een grote kans voor de bezoekers uit Kerkenveld. Susanne wist echter haar doel schoon te houden. Daarna nam Pesse het initiatief en creëerde het ook wel mogelijkheden, maar een beloning in de vorm van een treffer bleef uit. Daardoor werd er gerust met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer en de thuisploeg zocht nadrukkelijk naar de bevrijdende treffer. Acht minuten na rust kreeg Pesse hierbij hulp van VVAK, want een voorzet van Janke werd in eigen doel gekopt door een verdediger van VVAK: 1-0. Kort daarna schoot Danitsja op prachtige wijze de 2-0 binnen, waarmee de wedstrijd gespeeld was en Pesse zich kon gaan opmaken voor het kampioensfeest. In de resterende tijd liep Pesse, bevrijdt van de druk, eenvoudig uit naar een 5-0 overwinning. Zo zorgde Danitsja voor de 3-0 en schoot Tessa op aangeven van Maureen de 4-0 binnen. Het slotakkoord kwam van Dyon via een geplaatst schot: 5-0.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Waninge barstte het feest los op Sportpark de Marke en werd er gefeest tot in de late uurtjes! Lang heeft Pesse niet om bij te komen, want maandag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Om 20.00 uur speelt het dan is Assen tegen nummer vier Achilles’1894.