Pesse vrouwen met opgeheven hoofd uit de beker

PESSE - Voor beide vrouwenteams van Pesse stond dit weekend een wedstrijd in knock-outfase van het bekertoernooi op het programma. Vrouwen 1 speelde tegen Groen Geel VR1, de ongeslagen koploper in de tweede klasse.

Het werd een schouwspel tussen twee voetballende ploegen waar de kansen over en weer schaars waren doordat beide teams verdedigend goed stonden. In de eerste tien minuten viel aan beide kanten dan ook maar een schot op doel te noteren.

Halverwege de eerste helft was Pesse dicht bij de openingstreffer, maar uit een hoekschop kopte Janine naast. Kort daarna strafte Groen Geel balverlies van Pesse genadeloos af door uit haar eerste mogelijkheid direct toe te slaan: 0-1.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde en probeerde beide teams via combinatievoetbal mogelijkheden te creëren. Doordat Groen Geel achterin sterk stond, nam Pesse vaker vanuit de tweede lijn het vijandelijke doel ondervuur. Eerst werd een inzet van de sterk spelende Rolinda weg gebokst door de keepster van Groen Geel en kort daarna kon ze opgelucht ademhalen toen een inzet via de lat en haar rug wonderbaarlijk terugkwam in het veld in plaats van het doel.

Aan de overkant hield Susanne Pesse in de wedstrijd door een schot knap te pareren. Daarna waren de gevaarlijkste doelpogingen van Pesse. Eerst belandde een inzet van Danitsja, uit een crosspass van Myrthe op de bovenkant van de lat en kort daarna ging een poging van Janine net naast. Ondanks dat Pesse meer risico nam, wilde de bal er niet in. Zo schoot Danitsja uit een steekpass van Rolinda rakelings naast. Daardoor heeft Pesse haar goede spel helaas niet kunnen belonen.

Door de nederlaag kan Pesse zich volledig focussen op de competitie. Volgende week zaterdag wacht met Heerenveense Boys vrouwen 2 opnieuw een thuiswedstrijd om 14.30 uur. De ploeg uit Friesland heeft net als Pesse vier punten gepakt in de eerste vier wedstrijden.

Vrouwen 2
Ook vrouwen 2 speelde een bekerwedstrijd en zij speelden tegen een koploper uit een andere vierde klasse: Sweel VR1. Daar Pesse in de eerste helft voetballend op sommige momenten prima mee kon, incasseerde het een aantal ongelukkige tegendoelpunten, waardoor de wedstrijd bij rust al gespeeld was: 0-4.

In de tweede helft viel ook snel een vijfde treffer, maar daarna liet Pesse zich ook terecht zien op het scorebord. Eerst zorgde Dyon voor de 1-5 en kort daarna schoot jeugdspeelster Manon Smand op prachtige wijze de 2-5 binnen. Daarna kreeg Pesse nog wel kansen om dichterbij te komen, maar uiteindelijk liep Sweel uit naar een 2-9 overwinning in de slotfase. Een terechte zege voor de ploeg uit Zweeloo, weliswaar wat te geflatteerd.

Komende zaterdag krijgt vrouwen 2 wederom een loodzware thuiswedstrijd om 11.30 uur met CSVC/Germanicus VR1 dat aan het begin van het seizoen nog in de derde klasse speelde en om onduidelijke reden een klasse lager is gaan voetballen.