Pesse VR1 verslaat ook Achilles’1894

ASSEN - Na het kampioensfeest van afgelopen zaterdag stond al snel weer de volgende wedstrijd op het programma. Dit keer moesten we op maandagavond uit naar nummer vier Achilles’1894.

Met de wetenschap dat we bij winst ook de tweede periode op onze naam konden schrijven, de woorden van hun leiding na de heenwedstrijd dat Hollandscheveld veel beter was dan wij en bovenal dat we onze sportieve plicht wilden vervullen waren de dames erop gebrand om de drie punten mee te nemen naar Pesse.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en kreeg uit een hoekschop via Rolinda de eerste kans op een treffer, maar deze werd gestopt door de keepster. Na een kwartier spelen kwam Achilles’1894 voor het eerst gevaarlijk opzetten en een afstandsschot zorgde door het weer voor problemen bij onze keepster Susanne, waarna er van dichtbij binnen getikt kon worden: 1-0.

Na twintig minuten spelen scoorde Pesse de verdiende gelijkmaker. Uit een goede voorzet van Melissa schoot Marlinde bij de tweede paal raak: 1-1. Daarna bleef Pesse de bovenliggende partij zonder hele grote kansen te creëren. Uiteindelijk ging Pesse met een 1-2 voorsprong de rust in. Uit een hoekschop kopte Janine knap raak.

Na een hevige regenbui en onweer begon de tweede helft een kwartier later. Pesse begon met een wijziging aan de tweede helft, want MO19-speelster jolise verving Rolinda na rust verdienstelijk op het middenveld. Kort na de onderbreking belandde een corner van Janke in het doel, maar dit werd niet geconstateerd door de scheidsrechter. Uiteindelijk viel de 1-3 nog wel na een goede aanval over links via invalsters Danitsja en Tessa tikte uiteindelijk Dyon de voorzet goed binnen.

Een kwartier voor tijd kreeg Danitsja uit een lange bal van Susanne de kans op 1-4, maar haar inzet ging naast. Aan de andere kant viel vervolgens wel de 2-3 via een bekeken schot in de korte hoek. Toch nam Pesse daarna weer het initiatief en schoot Danitsja van veraf raak nadat de keepster de bal onder druk van Marlinde in de voeten van Danitsja had geschoven: 2-4.

Het slotakkoord kwam vervolgens van Melissa, uit een steekpass van Danitsja was de aanvalster van Pesse de verdediging van Achilles te snel af, waarna Melissa de bal beheerst tegen de touwen schoot: 2-5.

Door deze overwinning verstevigt Pesse haar koppositie en heeft het ook de tweede periode gewonnen. Op zaterdag 4 juni staat voor Pesse de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan speelt het om 12.30 uit in Emmen tegen Drenthina.