Pesse VR1 verliest van concurrent

GRONINGEN - Na de nederlaag van vorige week tegen concurrent The Knickerbockers vrouwen 2 stond dit weekend opnieuw een belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving op het programma. Dit keer ging Pesse op bezoek bij Oranje Nassau VR3.

Pesse begon niet goed aan de wedstrijd en dat zorgde ervoor dat het al binnen tien minuten op achterstand kwam: 1-0. Daarna waren de kansen aan beide kanten schaars en afstandsschoten brachten beide doelvrouwen niet in de problemen.

Na een half uur spelen kwam Pesse op gelijke hoogte. Na een afgeslagen hoekschop bracht Danitsja de bal opnieuw in waarna Marieke inkopte. Haar inzet werd in eerste instantie gekeerd, maar de rebound schoot Marieke alsnog binnen: 1-1. Het doelpunt zorgde ervoor dat Pesse meer in de wedstrijd kwam.

Toch kwam de thuisploeg kort voor rust opnieuw op voorsprong: 2-1. Daarna werd ON VR3 nog een paar keer gevaarlijk, maar er werd met een 2-1 achterstand gerust.

Waar Pesse een matige eerste helft speelde, startte het sterk aan de tweede helft en werd het vijandelijke doel veelvuldig ondervuur genomen. In het eerste kwartier had het de mogelijkheid om via Marieke, Rolinda, Danitsja, Tessa en Marjolein om de achterstand om te buigen, maar het lukte Pesse niet om te scoren. Ook vanaf elfmeter lukte het Mannie niet om de gelijkmaker te maken.

Doordat Pesse niet scoorde ging het in het laatste deel van de wedstrijd alles of niets spelen en dat resulteerde in kansen aan beide kanten. Maar een doelpunt bleef uit, waardoor Pesse dure punten heeft gemorst in de strijd om handhaving.

Doordat ook de resultaten op de andere velden niet gunstig waren voor Pesse, is Pesse gezakt naar de tiende plek in de tweede D. Die plek betekent nacompetitievoetbal, maar Pesse heeft nog vier wedstrijden om dat te ontlopen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de kersverse kampioen: Groen Geel. Pesse gaat met de bus naar deze wedstrijd en u kan mee om ons aan te moedigen!