Pesse VR1 snakt naar winterstop

PESSE – Na de ruime nederlaag tegen koploper Groen Geel ging Pesse vrouwen 1 dit weekend opnieuw onderuit. Dit keer werd er met 2-4 verloren van hekkensluiter Olde Veste dat feller en gretiger was in de wedstrijd.

Door veel blessures en afwezigen was het voor Pesse puzzelen, maar met behulp van drie speelsters uit het tweede en Paula uit MO17 waren er voldoende dames om de strijd aan te gaan met Olde Veste.

Na een aftastende beginfase kwam Pesse wel al in de vierde minuut van de wedstrijd op voorsprong. Uit een goede voorzet van Melissa verlengde Danitsja met een subtiele voetbeweging de bal naar de verre hoek: 1-0. Daarna was Pesse veelvuldig in de aanval, maar de gevaarlijkste mogelijkheid was voor de bezoekers. Pesse hield echter stand en bleef daarna ook meer in balbezit.

Halverwege de eerste helft werd echter geklungel in de achterhoede van Pesse afgestraft: 1-1. Daarna golfde de wedstrijd op en neer en was Pesse voetballend beter, maar compenseerde Olde Veste dat met meer strijdlust. Daardoor waren de kansen aan beide kanten schaars. Tien minuten voor rust scoorde Olde Veste de 1-2 uit een counter. Na een afgeslagen hoekschop waren ze in vier passen aan de andere kant en werd de bal binnengeschoven.

Daarna werd Pesse slordig in balbezit en kreeg Olde Veste mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Dat bleef echter Pesse bespaard en op slag van rust kwam de thuisploeg zelfs langszij. Na goed voorbereidend werk van Rolinda schoot Danitsja uit de draai raak: 2-2. Na de voorzet van Rolinda ontsnapte een verdediger van Olde Veste aan een rode kaart, want buiten het zicht van de scheidsrechter trapte zij de aanvalster van Pesse na.

In de tweede helft begon Pesse sterker, maar dat leidde niet tot grote mogelijkheden voor de thuisploeg. Daarna kwam ook Olde Veste meer in de wedstrijd, maar de kansen waren schaars aan beide kanten. Uit een goede pass van Janke kreeg Rolinda een van de spaarzame mogelijkheden, maar haar poging van dichtbij werd net op tijd geblokt door een verdediger van Olde Veste. Aan de overkant keerde Susanne een inzet uit de tweede lijn.

Naarmate de tweede helft vorderde werd Pesse wat slordiger in balbezit en wist het alleen via afstandsschoten het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Dat leverde echter geen treffer op. Net als in de eerste helft zorgde balverlies aan Pessezijde voor een doelpunt van de bezoekers uit Steenwijk die op de counter loerden: 2-3. Een paar minuten later kreeg Pesse een grote kans op de gelijkmaker, maar na een teruggetrokken voorzet zag Melissa haar inzet van dichtbij gekeerd worden door de goed keepende doelvrouw van de bezoekers. Doordat Pesse in het laatste deel volle bak op de aanval speelde ontstond er ruimte in de omschakeling voor Olde Veste en zorgden zij zelf nog voor de 2-4.

Ondanks de nederlaag kan Pesse als promovendus terugkijken op een goede eerste seizoenshelft in de tweede klasse. Met vijftien punten uit elf wedstrijd staat het op een negende plek en heeft het nog altijd vijf ploegen onder zich staan. Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van trainer Roy Schraa, die vanwege privéredenen per direct is gestopt.

Voor de vrouwen 1 volgt nu een korte winterstop met een zaaltoernooi in Emmen, waarna er op zaterdag 14 januari thuis geoefend wordt tegen Bolsward en een week later de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen concurrent Marum. Pesse vrouwen 2 speelt komende zaterdag nog de inhaalwedstrijd tegen Rouveen vrouwen 1 om 11.30 uur in Pesse.