Pesse VR1 met beide benen op de grond

PESSE - Pesse vrouwen 1 heeft dit weekend sinds lange tijd weer eens een nederlaag geleden. Tegen een zeer defensief ingesteld JVZ werd qua spelbeeld tegen de verhouding in met 2-1 verloren.

Waar we dachten een brede selectie te hebben misten we om uiteenlopende redenen zes speelsters, waardoor we net als vorige week versterking kregen vanuit de MO19, Jolise en Marlieke, en ook oud-speelster Kim kwam ons helpen.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en creƫerde een paar mogelijkheden, maar dat leverde nog geen treffer op. Na tien minuten spelen was het wel raak. Tessa opende met een geplaatst schot in de verre hoek de score: 1-0.

De thuisploeg controleerde daarna ook de wedstrijd, maar het was JVZ dat na een kwartier spelen uit het niets langszij kwam. Bij een van de eerste uitvallen kregen zij randje zestien een vrije bal en deze werd beheerst in de hoek geschoten: 1-1.

Pesse was daarna van slag, begon rommeliger te spelen en wist de muur die JVZ optrok op eigen helft niet te doorbreken. Halverwege de eerste helft kwam JVZ zelfs op 1-2. In de slotfase van de eerste helft kreeg Pesse meer grip op de wedstrijd, maar het leverde onder andere door goede reddingen van de keepster van JVZ geen gelijkmaker op.

In de tweede helft waren de eerste doelpogingen van JVZ. Doelpunten leverde dat echter niet op en daarna nam Pesse het heft in handen en werd het eenrichtingsverkeer, waardoor JVZ nauwelijks nog van eigen helft afkwam. Pesse bleek voorin echter het vizier niet op scherp te hebben. Ook in het laatste kwartier met een extra aanvaller erbij bezweek JVZ, hetzij met kunst- en vliegwerk, niet.

Kortom, een onnodige nederlaag, maar volgend weekend wacht met de uitwedstrijd tegen VVAK om 14.30 uur in Kerkenveld alweer de laatste bekerwedstrijd.

Ook de MO19 wist eerder op de dag niet te winnen. Zij verloren met 4-0 In Hoogeveen van HZVV MO19 dat een klasse hoger speelt. Zij spelen volgend weekend om 12.30 uur uit tegen de leeftijdsgenoten van Dwingeloo.