Pesse VR1 hervat competitie met ruime zege

PESSE - Na drie maanden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld stond maandagavond de inhaalwedstrijd tegen Staphorst op het programma. Na een sublieme eerste helft en een goede tweede helft werden de gasten met 9-1 naar huis gestuurd.

De thuisploeg begon voortvarend met een doelpunt binnen dertig seconden, maar deze werd afgekeurd. Kort daarna was het alsnog raak. Op aangeven van Dyon opende Tessa de score: 1-0. Tien minuten later was het dezelfde Tessa die scoorde , ditmaal op aangeven van Rolinda: 2-0. Na een kwartier spelen deed Rolinda dat uit een hoekschop van Janke: 3-0.

Pesse kwam er veelvuldig via mooi combinatievoetbal eruit en dat resulteerde in de nodige kansen. Zo kwam ook aanvoerster Mannie bij een aanval mee opzetten en ze beloonde zichzelf op aangeven van Tessa: 4-0. De 5-0 nam Rosan voor haar rekening, terwijl Rolinda na voorbereidend werk van Tessa de 6-0 op het fictieve scorebord zette.

Tegenstander Staphorst had in de eerste helft nauwelijks iets in te brengen en mocht blij zijn dat Pesse af en toe het vizier niet op scherp had staan, want gezien het vertoonde spel en de goed gecreëerde kansen van de thuisploeg had het met een grotere voorsprong kunnen rusten.

Zoals vaak in dit soort wedstrijden gebeurt, nam Pesse onbewust gas terug en leek Staphorst nog bij te komen van de stormloop in de eerste helft. Direct na rust zorgde Tessa op aangeven van Rosan voor de 7-0. Na een kwartier spelen in de tweede helft maakte Staphorst een eretreffer: 7-1. Uiteindelijk zorgde Pesse via invalster Danitsja, na voorbereidend werk van Janke, voor de 8-1. Het slotakkoord kwam een kwartier voor tijd van Robin Schonewille op aangeven van Dyon: 9-1.

Door deze ruime overwinning is Pesse gestegen naar de koppositie in de derde klasse. Komende zaterdag wacht echter de loodzware uitwedstrijd tegen achtervolger en titelkandidaat Hollandscheveld.