0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR1 boekt belangrijke zege

STEENWIJK - Voor Pesse vrouwen 1 stond afgelopen weekend een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd om handhaving. In Steenwijk boekte het tegen het al gedegradeerde Olde Veste VR1 een 3-6 overwinning.

Vooraf was afgesproken om fel te beginnen en vroeg te scoren. Dat lukte, want binnen vijf minuten zorgde Marieke voor de 0-1. Kort daarna leek Pesse ook haar tweede treffer te maken uit een mooie aanval, maar het doelpunt van Janke werd wegens buitenspel afgekeurd.

De doelpogingen van Pesse volgden zich in een rap tempo op, maar na een kwartier spelen viel pas de 0-2. Een hoekschop van Danitsja ging bij de eerste paal in een keer binnen. Zeven minuten later viel ook de 0-3. Nadat de goed voetballende Pleun van achteruit inschoof en de combinatie aanging met Maureen bediende zij Marieke die vervolgens scoorde.

Daarna nam Pesse onbewust gas terug en werd het wat slordiger. Dat zorgde direct ook voor een tegengoal: 1-3. De marge werd echter snel teruggebracht naar drie doelpunten. Een vrije bal van Marieke kwam via de paal terug, waarna Danitsja kiezelhard raak schoot: 1-4. Dit keer had ook Olde Veste een snel antwoord. Nadat een de bal uit een vrije trap in de zestien bleef liggen en slecht werd weggewerkt profiteerde Olde Veste: 2-4. Rolinda kreeg uit een hoekschop van Tessa nog de kans op een vijfde treffer, maar haar inzet ging kort voor rust naast.

Pesse begon sterk aan de tweede helft en scoorde direct. Na een combinatie via Tessa en Marieke schoof Danitsja de bal binnen: 2-5. Kort daarna viel aan de overkant uit een vrije bal via een kopbal de 3-5. Direct daarna leek Pesse weer te scoren, maar een mooie doelpoging van Maureen belandde op het dak van het doel.

Daarna kabbelde de wedstrijd langzaam naar het einde toe en was het Pesse dat kort voor tijd nog de eindstand bepaalde op 3-6. Uit een voorzet van Rolinda tikte Tessa bij de tweede paal raak.

Door deze 3-6 overwinning kan Pesse niet meer rechtstreeks degraderen. Komende zaterdag speelt vrouwen 1 thuis tegen nummer vijf Leeuwarden Zwaluwen. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd onbeslist in 0-0.