Pesse VR1 boekt belangrijke zege in Heerenveen

HEERENVEEN - Pesse vrouwen 1 speelde dit weekend uit tegen Heerenveense Boys vrouwen 1. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen beide teams zes punten in het voordeel van de Friese ploeg, kortom een belangrijke wedstrijd om de aansluiting te vinden met de middenmoot in de tweede klasse D.

Na een aftastende beginfase kwam de eerste doelpoging van de thuisploeg, maar de kopbal was een makkelijke prooi voor Pesse-doelvrouw Susanne. Aan de overkant kende de keepster van Heerenveense Boys meer problemen bij de eerste gevaarlijke doelpoging van Pesse. Een vrije bal van Mannie was haar te machtig: 0-1. Vijf minuten later leek Pesse na een goede aanval ook een tweede treffer te maken via Marlinde, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Halverwege de eerste helft kwam Heerenveense Boys op gelijke hoogte, maar uiteindelijk ging Pesse alsnog de rust in met een voorsprong. Opnieuw kende de keepster van Heerenveense Boys problemen met een vrije bal van Mannie, dit keer kon een verdediger eerst nog de bal wegtikken, maar deed dat in de voeten van Marieke die vervolgens de bal vrij eenvoudig binnenschoot: 1-2.

In de tweede helft vergrootte Pesse haar voorsprong. Uit een pass van Mannie schoot Marieke de bal, oog-in-oog met de keepster, beheerst in de verre hoek: 1-3. Pesse kreeg daarna via Tessa nog een mogelijkheid, maar haar inzet ging over.

Na een fase waarin Pesse de wedstrijd controleerde werd de thuisploeg met hulp van de scheidsrechter weer terug in de wedstrijd geholpen. Een hoge bal belandde bij Mannie in het zestienmetergebied op haar rug, waarna de scheidsrechter naar de stip wees vanwege in zijn ogen hands. Dit buitenkansje werd verzilverd: 2-3. Daarna begon Heerenveense Boys meer druk te zetten, zonder dat het echt mogelijkheden creëerde. Pesse kwam door de geboden ruimte er wel gevaarlijk uit en bij een van deze uitbreken kon Danitsja alleen op het vijandelijke doel af, waarna ze onderuit werd gehaald. Slechts een vrije trap volgde.

Door de 2-3 overwinning staat Pesse nu tiende van de dertien en heeft het drie punten achterstand op nummer zeven Heerenveense Boys. Komende zaterdag speelt Pesse de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent ACV VR2 dat elfde staat.