Pesse VR voorkomt uitglijder bij laagvlieger

ASSEN - Pesse vrouwen is zaterdag afgereisd naar Assen voor de wedstrijd tegen laagvlieger ACV vrouwen 3.

In een wedstrijd waarin Pesse voornamelijk in balbezit was en op de helft van de tegenstander voetbalde was het de jonge ploeg uit Assen dat bij rust verrassend op voorsprong stond. In de tweede helft stelde Pesse verdiend orde op zaken.

Binnen vijf minuten had Pesse al de score kunnen openen, maar een inzet van Tessa werd gekeerd door de keepster van de Assenaren. Daarna bleef Pesse sterker en kreeg het kansjes op een treffer. Het doelpunt viel echter halverwege de eerste helft verrassend aan de andere kant. Na een steekpass verscheen een aanvalster oog-in-oog met Susanne en zij rondde dat knap af: 1-0.

Daarna nam Pesse weer het initiatief en drukte het ACV achteruit. De grootste kans was voor verdediger Manon die na een steekpass van Mannie vrij voor de keeper verscheen, maar zij wist de keepster niet te passeren. Kort voor rust lukte dat Rolinda op aangeven van Melissa wel, maar haar goal werd afgekeurd wegens hands.

In de rust was duidelijk dat er nog een schepje bovenop gedaan moest worden om de drie punten mee naar huis te nemen. Direct vanaf het fluitsignaal werd ACV teruggedrongen. Uiteindelijk maakte Rolinda tien minuten na rust de gelijkmaker: 1-1. Pesse kreeg daarna kansen, maar het duurde tot de 72e minuut dat Rolinda haar goede tweede helft verzilverde met een tweede treffer: 1-2. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist, maar de goed ingevallen Danitsja beloonde op aangeven van Janke zichzelf met een raak schot via de onderkant van de lat: 1-3. Diezelfde Danitsja en Janke kregen nog mogelijkheden om de score te vergroten, maar de keepster lag steeds in de weg.

Door deze overwinning en de nederlaag van koploper Hollandscheveld tegen De nieuwe nummer drie Meppel/Alcides is Pesse de lijstaanvoerder nu genaderd op een punt. Wel heeft Pesse een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen Staphorst op het programma, maar vanwege de Coronamaatregelen is het afwachten of dat doorgaat.