0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR verslaat ook nummer drie Burgum

FRIESLAND - Voor Pesse vrouwen 1 en 2 stond dit weekend weer een uitwedstrijd op het programma. Vrouwen 1 boekt na de zeges op Heerenveense Boys VR2 en ACV VR2 voor de derde keer op rij een overwinning. Dit keer werd nummer drie Burgum verslagen.

Na een aftastende beginfase kwam Burgum een paar keer gevaarlijk opzetten over de linkerkant. Het leverde de thuisploeg echter geen grote kansen op doordat de eindpass ontbrak. Aan de andere kant leek Marieke met een kopbal uit een pass van Danitsja Pesse op prachtige wijze op voorsprong te zetten, maar haar inzet ging over.

Daarna brak er een fase aan waarin beide teams voetballend aan elkaar gewaagd waren en via leuk voetbal het vijandelijke doel opzochten, maar de mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Pesse-doelvrouw Susanne en haar verdediging hielden echter stand.

Na een half uur spelen kwam Pesse op voorsprong. Na goed drukzetten werd de bal verovert en zette Marjolein met een pass Marieke vrij voor de doelvrouw van Burgum. Deze wist in eerste instantie haar inzet nog te pareren, maar uit de rebound schoot Marieke alsnog raak: 0-1. Ook de laatste gevaarlijke doelpoging van de eerste helft kwam van Pesse. Na een afgeslagen hoekschop belandde een schot van Janke in de handen van de keepster van Burgum.

Burgum begon met aanvallende intenties aan de tweede helft, maar stond daardoor defensief niet goed en Pesse profiteerde daar direct van. Binnen een minuut stuurde Marieke teamgenoot Danitsja richting het vijandelijke doel en met drie verdedigers in haar rug schoot ze de bal beheerst binnen: 0-2. Een paar minuten later gebeurde dat bijna weer. Dit keer stak Rolinda haar teamgenoot weg, maar nu omspeelde Danitsja de keepster waarna ze uit een moeilijke hoek op de paal schoot.

Waar Pesse de kansen liet liggen om de wedstrijd vroeg in het slot te gooien, bleef Burgum zoeken naar de aansluitingstreffer. De Friese ploeg moest echter vaak haar meerdere erkennen in een verdedigend goed staande Pesse met als slot op de deur de uitstekende keepende Susanne. Slechts een keer lukte het. In de 85e minuut viel de 1-2, maar daarna wist Pesse stand te houden.

Door deze overwinning doet Pesse goede zaken in de onderste regionen van de tweede klasse D en is het geklommen naar de zevende plek. Komende zaterdag wacht de derby thuis tegen nummer vijf De Weide dat vier punten meer heeft dan Pesse.

Pesse vrouwen 2

Ook Pesse vrouwen 2 speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd. Zij namen het in Koekange op tegen Vitesse’63 vrouwen 2. Op een waar knollenveld lukte het beide ploegen niet om goed te voetballen, waardoor er dan ook met een brilstand werd gerust: 0-0.

In de tweede helft lukte het thuisploeg Vitesse’63 wel om te scoren en liep vervolgens uit naar een 0-4 zege. Voor vrouwen 2 staat woensdag al de volgende wedstrijd op het programma. Het speelt om 19.15 uur in Coevorden tegen nummer drie CSVC/Germanicus VR1.