Pesse (VR) verslaat Gramsbergen

PESSE - Na het vrije weekend van vorige week speelden de vrouwen van Pesse dit weekend een oefenwedstrijd tegen Gramsbergen. Die ploeg komt eveneens uit in derde klasse en voetbalt daarin de laatste jaren bovenin mee, maar is dit jaar ingedeeld in Oost.

Na een aftastende beginfase waarin Gramsbergen scoorde uit een hoekschop (0-1) kreeg Pesse meer grip op de wedstrijd. Dat leidde na ruim tien minuten spelen tot een prachtige gelijkmaker van Tessa: 1-1.

Waar Gramsbergen de wedstrijd nog begon met hoog drukzetten, zakte zij naarmate de eerste helft vorderde steeds meer in doordat Pesse op eigenhelft prima onder de druk uit wist te voetballen. De kansen waren echter schaars aan beide kanten, maar kort voor rust kwam Danitsja via de goed spelende Melissa en Tessa, na een aanval uit het boekje, vrij voor de doelvrouw van Gramsbergen, maar zij keerde de inzet knap met haar voeten.

Ook in de tweede helft waren de beide teams aan elkaar gewaagd en daardoor waren de kansen in de beginfase ook schaars. Uiteindelijk kwam Pesse tien minuten na rust met drie man er gevaarlijk uit en waar iedereen bij Gramsbergen aan buitenspel dacht zag de grensrechter van de bezoekers het goed dat een van de centrale verdedigers dat ophief, waarna Tessa opnieuw scoorde: 2-1.

Gramsbergen kreeg ook wel kleine kansjes, maar Susanne en haar defensie gaven geen krimp. Aan de andere kant kreeg ook Pesse nog mogelijkheden op meer. Zo was de goed ingevallen Marlinde nog dicht bij een derde treffer, maar haar inzet belandde op de paal. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Pesse.

Kortom, een prima zege op een goede tegenstander om tegen te oefenen en de nare nasmaak van twee weken geleden tegen Meppel weg te spoelen. Volgende week wacht dan eindelijk weer een competitiewedstrijd. De vrouwen spelen dan om 14.00 uur uit tegen Musselkanaal.