Pesse VR te sterk voor ACV

PESSE - Na twee oefenwedstrijden stond dit weekend dan eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Hekkensluiter ACV kwam op bezoek in Pesse.

In de heenwedstrijd liet de ploeg uit Assen al zien geduldig te kunnen wachten op een kansje, waardoor ze destijds verrassend bij rust voor stonden. Uiteindelijk boog Pesse dat na rust om in een 1-3 overwinning.

Ook dit keer hanteerde ACV dat strijdplan, weliswaar noodgedwongen door Pesse. De thuisploeg speelde voornamelijk op de helft van de Assenaren, maar net als in de eerste wedstrijd kwam ACV na tien minuten spelen op voorsprong. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft: 0-1.

Lang kon ACV niet genieten van haar voorsprong, want Pesse stelde binnen tien minuten orde op zaken en besliste de wedstrijd in haar voordeel. Na een afgeslagen schot van Takens, wist Dyon de afgevallen bal binnen te tikken: 1-1. Kort daarna haalde Janke randje zestien verwoestend uit in de lange hoek: 2-1. De 3-1 kwam tot stand na afjagen van Dyon en Tessa, waarna Dyon met een hakje Tessa de derde treffer op een presenteerblaadje gaf.

Daarna duurde het tot tien minuten voor rust dat Pesse weer scoorde. Uit een voorzet van Janke tikte Janine de 4-1 binnen. Het slotakkoord van Pesse voor rust kwam van Rolinda. Op aangeven van Tessa zorgde ze voor de 5-1 en op slag van rust rondde ze een voorzet van Mannie af: 6-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Pesse controleerde de wedstrijd en liet het balletje bij vlagen goed rondgaan. Kansen werden er ook gecreëerd, maar het duurde tot de 75e minuut dat Pesse weer scoorde. Eerst schoot Rosan de 7-1 erin en daarna zorgde Rolinda voor de 8-1 en 9-1. In de laatste vijf minuten kreeg pesse ook nog de kans om een tiende treffer te maken, maar keepster, lat en paal zaten dubbele cijfers in de weg.

Door deze ruime 9-1 overwinning staat Pesse weer bovenaan. De ploeg heeft een punt meer dan achtervolger Klazienaveen dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld.  Volgende week staat om 14.30 uur de uitwedstrijd in en tegen Klazienaveen op het programma.