Pesse VR stelt teleur in oefenwedstrijd

PESSE - Waar vorige week nog de eerste periode werd binnengehengeld tegen concurrent JVZ waren de vrouwen van Pesse dit weekend vrij van competitievoetbal. Daarom werd ergeoefend tegen HHC VR2.

De ploeg uit Hardenberg kwam voor de tweede keer in korte tijd naar Pesse toe en speelde in tegenstelling tot de thuisploeg wel met inzet en de wil om te voetballen, terwijl een aantal Pessenaren af en toe niet met hun hoofd bij de wedstrijd waren.

De thuisploeg begon nog wel flitsend aan de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Rolinda opende Tessa al vlot de score: 1-0. Na ruim twintig minuten spelen kwam HHC langszij, maar wederom pakte Pesse al snel weer de voorsprong. Op aangeven van Tessa gleed Dyon de bal binnen: 2-1.

Kort voor rust kantelde de wedstrijd alsnog en kreeg HHC loon naar werken. Uit een hoekschop kon er vrijstaand binnengeschoten worden en op slag van rust kwam de ploeg uit Hardenberg ook nog op voorsprong: 2-3.

Ondanks dat er in de rust was aangegeven dat er uit een ander vaatje getapt moest worden was het lastig voor de dames van Pesse om een tandje bij te schakelen. Wel kreeg het nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar een treffer bleef uit. De wedstrijd ging dan ook uit als een nachtkaars. Lichtpuntje in de tweede helft was het debuut van MO19-speelster Renate, die net als Marlieke en Marlinde na hun eigen wedstrijd aansloten bij de dames.

Later op de middag bleek wel dat de uitslagen op de andere velden Pesse goed gezind waren. Zo ging concurrent Meppel/Alcides onderuit en deelden Klazienaveen en JVZ onderling de punten.

Komende week is Pesse VR1 wederom vrij en speelt het opnieuw een oefenwedstrijd thuis om 13.30 uur. Dan is de oude ploeg van speelster Robin Schonewille de tegenstander: Sweel VR1.

M019 won haar competitiewedstrijd tegen BDE eenvoudig met 5-2. Zij spelen komende week thuis tegen de leeftijdsgenoten van Dwingeloo.