Pesse VR start goed in tweede klasse

PESSE - Voor Pesse stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse op het programma. Op sportpark de Marke kwam het uit de eerste klasse gedegradeerde Sint-Annaparochie op bezoek.

Pesse begon voortvarend aan de wedstrijd en dat zorgde ervoor dat het al heel snel op voorsprong kon komen. Na een goede aanval via Tessa lukte het Danitsja niet om de keepster van de tegenstander te passeren. Daardoor kon de Friese club opgelucht ademhalen. Ook daarna waren er mogelijkheden voor Pesse. Uiteindelijk lukte het Pesse ook om de verdiende voorsprong te pakken. Met een splijtende pass sneed Myrthe de Friese verdediging open, waarna Danitsja koelbloedig bleef: 1-0.

Na de openingstreffer bleef Pesse mogelijkheden krijgen en loerde Sint-Annaparochie veelvuldig op de counter. Bij een van deze counters viel de bal in de rebound voor de voeten van Sint-Annaparochie: 1-1. Daarna was Pesse zoekende en dat zorgde ervoor dat de Friese ploeg op voorsprong kwam: 1-2.

In de tweede helft was het eerste doelpunt opnieuw van Pesse. Na een steekpass van Rolinda bleef Danitsja opnieuw rustig en koelbloedig: 2-2. Ook daarna bleef Pesse sterker en hadden de fysieke bezoekers veel overtredingen nodig om de aanvallen onschadelijk te maken.

Wel kreeg Pesse een paar mogelijkheden, maar de thuisploeg sprong niet zorgvuldig met haar kansen op. Tegenstander Sint-Annaparochie bleef counteren, maar gaf in de tweede helft nauwelijks mogelijkheden weg. Daardoor eindigde de wedstrijd onbeslist: 2-2.

Kortom, het eerste punt is binnen in de tweede klasse. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SVM om 11.45 uur dat net Sint-Annaparochie een van de titelkandidaten is in deze competitie.

Pesse VR2
Ook het tweede team speelde dit weekend thuis. Zij speelden een oefenwedstrijd tegen Hulzense Boys VR2. Uiteindelijk werd dat een doelpuntrijke wedstrijd. Eerst ging het gelijk op door twee doelpunten van Melissa en twee goals van de tegenstander. Daarna liep Pesse uit naar een 5-2 voorsprong via doelpunten van Dyon en Paula twee keer. Uiteindelijk kwam de overwinning in de tweede helft nog in gevaar doordat de tegenstander terugkwam tot 5-5. Via een goal van Paula kwam Pesse opnieuw op voorsprong, maar uiteindelijk viel ook de 6-6 nog.

Volgende week speelt vrouwen 2 om 14.30 uur uit tegen De Weide vrouwen 2.