Pesse (vr) sluit seizoen af met zevenklapper

Pesse - Afgelopen zaterdag mocht er weer gevoetbald worden. Dit lieten de vrouwen uit Pesse niet ongemerkt gebeuren. In een aantrekkelijk wedstrijd wisten zij derdeklasser Batavia ‘90 uit Lelystad de mond te snoeren.

Eerste helft
In de eerste helft was het voornamelijk aftasten en wennen om de combinatie aan te gaan. De ploeg uit Lelystad was in de eerste fase dan ook iets sterker en kwam een aantal keren gevaarlijk richting het doel van Pesse. Echter wisten de meiden uit Lelystad dit niet te verzilveren met een goal.

In de 36e minuut was het dan wel raak. Invalster Rolinda Strijker wist het net te vinden op aangeven van Danitsja van der Werff. Nog geen tien minuten later was het weer Rolinda die trefzeker was voor de groen/witte formatie uit Pesse en zette daarmee de ruststand op 2-0.

Tweede helft
In de tweede helft was het Batavia dat scherp uit de startblokken kwam. Een echte kans leverde dit niet op, maar Pesse wist wel wat het plan was van Batavia’90. Hierdoor kwam er voor de Pessenaren ruimte tussen de linies en die ruimte lieten zij niet onbenut.

Tessa Bols kwam over op de rechterflank en schoot met een boogbal over de, ver voor haar doel staande, keepersvrouw van Batavia heen. Invalster Demi Kuipers zag ook veel de ruimte liggen en dook een gat in op ongeveer 20 meter van de goal. Zonder twijfel haalde Demi uit en zag haar inzet verdwijnen in de triangel van het vijandig doel.

Rolinda was in 76e en 78e minuut nog tweemaal trefzeker, maar het slotoffensief kwam van Melissa Timpen. Met een afstandsschot wist zij de keepster te verschalken en schoot de bal in de touwen. Na negentig minuten voetballen, diverse drinkpauzes en zeven goals vond leidsman Waninge het genoeg en floot af voor het einde van de wedstrijd.