Pesse (vr) in een doelpuntrijke wedstrijd langs VIOS Vaassen

PESSE - Na de ruime 7-0 overwinning van vorige week tegen VKW stond dit weekend een oefenwedstrijd tegen VIOS Vaassen op het programma dat eveneens uitkomt in de derde klasse, maar dan in de regio oost.

Onder heerlijke zomerse omstandigheden begonnen de bezoekers uit Vaassen beter aan de wedstrijd en moest Pesse even wennen de energie die de tegenstander in de wedstrijd legde. Maar na vijf minuten was het Pesse dat op voorsprong kwam. Uit een lange bal van Susanne schoot Rolinda de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

Hierna was de thuisploeg de betere partij en tikte het de bezoekers bij vlagen van het kastje naar de muur. Op aangeven van Janine verdubbelde Rolinda dan ook verdiend de voorsprong: 2-0. Kort daarna zorgde Danitsja voor de 3-0 na voorbereidend werk van Maureen, die heerste over de gehele linkerflank. Halverwege de eerst helft zorgde Janine uit een hoekschop van Danitsja voor de 4-0.

De ploeg uit Vaassen kon vervolgens de scheidsrechter bedanken dat hij een drinkpauze inlaste vanwege de warme weersomstandigheden en daarmee hen de gelegenheid gaf om op adem te komen en tactisch wat aanpassingen te maken. Pesse kwam vervolgens wat gemakzuchtig uit de korte pauze en Vaassen profiteerde optimaal van de slordigheden van de thuisploeg door ze tot twee keer toe af te straffen: 4-2. Toch kwam het slotakkoord van de eerste helft van Pesse-kant.

Rosan zorgde met een knap schot, uit een moeilijke hoek, voor de ruststand van 5-2.

Na een gelijkopgaande start van de tweede helft zorgde invaller Melissa na goed doorgaan met een raak schot voor de 6-2. Het verzet van VIOS was echter nog niet gebroken, want de ploeg toonde onder aanvoering van een luid aanwezige coach voor veel druk op de bal en kwam knap terug in de wedstrijd tot 6-4. Maar de overwinning van Pesse kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar.

Kortom, een nuttige wedstrijd tegen een team dat eveneens uitkomt in de derde klasse. Woensdagavond staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan komt tweede klasser BE Quick VR3 uit Zwolle op bezoek.