0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse VR blijft zakelijk winnen

KERKENVELD - Pesse vrouwen 1 heeft net als vorige week een zakelijke overwinning geboekt. Dit keer werd het stugge VVAK verslagen met 0-3.

Pesse begon sterker aan de wedstrijd en werd na tien minuten spelen voor het eerst gevaarlijk. Een inzet van de sterk spelende Rolinda belandde op de paal en een aantal minuten later verscheen Tessa na een steekpass van achteruit oog-in-oog met de keepster van VVAK, maar haar inzet ging net naast. Dat het vizier bij Pesse nog niet op scherp stond, bleek halverwege de eerste helft nogmaals toen Dyon in kansrijke positie overschoot.

Ondanks de nodige kansen was het spel bij vlagen rommelig, maar thuisploeg VVAK wist voorin geen potten te breken, waardoor Susanne haar doel eenvoudig wist schoon te houden. Tien minuten voor rust kwam Pesse vervolgens verdiend op voorsprong. Na een goede actie over de linkerkant van Tessa schoot Dyon de teruggelegde bal binnen: 0-1. Dat bleek tevens de ruststand.

Pesse begon met drie wijzigingen aan de tweede helft en combineerde de eerste paar minuten van de tweede helft goed, maar daarna brak er een periode aan waarin het slordiger werd en achterin veel ruimte weggaf. VVAK wist zich geen raad met de geboden ruimte en mogelijkheden, waarna halverwege de tweede helft de bevrijdende 0-2 viel voor Pesse. Op aangeven van Rolinda lepelde de ingevallen Danitsja de bal over de uitkomende doelvrouw van VVAK heen, waarna ze de bal in het lege doel tikte.

Tien minuten later kreeg Rosan een uitgelezen mogelijkheid op de 0-3, maar deze werd op het laatste moment geblokt. Drie minuten later kreeg Rosan een veel moeilijkere kans, maar dit keer belandde de bal wel tegen de touwen: 0-3. Dat bleek uiteindelijk ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Door deze overwinning staat Pesse nu gedeeld tweede met drie andere teams. Komende zaterdag staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar spelen de vrouwen in de knock-outfase van het bekertoernooi thuis tegen het twee klassen hoger spelende Winsum.

MO19
De MO19 kende dit weekend een mindere wedstrijd uit tegen Olympia en staat weer met beide benen op de grond. Na een matige eerste helft stond er 4-1 op het scorebord. In de tweede helft werd het iets beter, maar een nederlaag kon niet meer voorkomen worden: 6-4. Komende zaterdag moet de MO19 thuis tegen NKVV/Protos laten zien dat dit een incident was.