Pesse VR begint competitie met overwinning

PESSE - Na de nodige oefen- en bekerwedstrijden begon dit weekend dan echt de competitie. Het ambitieuze Klazienaveen kwam vanmiddag naar Pesse.

Het was voor de staf weer puzzelen, want om uiteenlopende redenen waren zes speelsters afwezig. Gelukkig konden we wederom een beroep doen op speelsters, Kim en Marije, van de vrijdag en Marlinde van MO19.

Pesse begon goed aan de wedstrijd en bepaalde in de eerste helft het spelbeeld volledig. Dat resulteerde na een kwartier spelen in een verdiende openingstreffer van Schonewille die na een teruggetrokken voorzet de bal in twee instanties achter de keepster van Klazienaveen schoof: 1-0.

Vijf minuten later verdubbelde Pesse ook haar voorsprong. Rolinda beloonde haar goede wedstrijd met een strak schot in de kruising: 2-0. Klazienaveen kwam er sporadisch uit, maar achterin kwam Pesse nauwelijks in de problemen. Zelf liet Pesse het na om haar goede eerste helft, waarbij het met vlagen Klazienaveen van de mat tikte, te bekronen met een ruimere voorsprong.

In de tweede helft kende Pesse meer moeite met Klazienaveen, maar gaf het niet veel kansen weg. Tot na tien minuten spelen kon de gevaarlijkste speelster van Klazienaveen voor het eerst echt ontsnapte aan de verdediging van Pesse. Mandy Wegkamp liet direct zien niet veel ruimte nodig te hebben en schoot raak voor de bezoekers: 2-1. Daarna kreeg Pesse mogelijkheden om de marge weer op twee doelpunten te zetten, maar de eindpass of de afronding ontbraken.

Klazienaveen probeerde in de slotfase wel meer druk naar voren te zetten, maar moest alsnog de 3-1 incasseren. Door goed drukzetten veroverde jongeling Marlinde in het strafschopgebied van Klazienaveen de bal en schoof deze in het lege doel: 3-1. Uiteindelijk wist Klazienaveen in blessuretijd er nog 3-2 van te maken, maar daarna was het ook direct afgelopen.

Kortom, een goede start en drie belangrijke punten tegen FC Klazienaveen. Pesse gaat volgende week op bezoek bij Meppel/Alcides vrouwen 1 om 13.00 uur.

Ook de MO19 is goed begonnen aan het seizoen. Zij wonnen thuis met 10-1 van Genemuiden MO19. Volgende week speelt  MO19 om 9.30 uur tegen DVC’59 in Nieuw-Dordrecht.