Pesse vloert lastig Beilen

Pesse - Pesse heeft in een matig duel een 3-0 overwinning geboekt op subtopper Beilen. De thuisclub speelde niet groots, maar toonde zich uiterst effectief. Uit een handvol kansen scoorde Pesse drie keer, terwijl Beilen evenveel kansen kreeg, maar minder koelbloedig was. De man van de wedstrijd was Robin Ian Okken met twee treffers.

Pesse, dat zes spelers miste, begon niet goed aan de wedstrijd. De gasten startten scherper aan het duel en waren al gauwdreigend. Een inzet pareerde Ruben Waninge, waarna Nick Matthijssen in de rebound ziedend hard inschoot, maar Pesse-doelman Ruben Waninge voorkwam met een knappe redding een vroege achterstand. Pesse begon slordig aan de wedstrijd en had even tijd nodig beter in de wedstrijd te komen. De eerste kans voor Pesse betekende na twintig minuten direct de voorsprong en dat was een juweel van een treffer. Robin Ian Okken schoot het leer van de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal in de kruising. Drie minuten later rondde hij een fraaie aanval af met een trage schuiver in de uiterste hoek, waardoor Pesse haar tweede kans ook benutte en op 2-0 kwam. In een fase dat Beilen dreigender was, scoorde Pesse twee keer en toonde zich uiterst effectief. Beilen viel daarna aan en was dichtbij de 2-1. Owen van der Werff zette vanaf rechts voor, waarna Nick Matthijssen de bal voor het inschieten had. Hij speelde het leer net iets te ver voor zich uit, waardoor Milan Kolen net op tijd kon opruimen. Daar kwam Pesse goed weg en in de hele wedstrijd zat het beslist niet tegen.

Tweede helft

Na rust was de eerste kans voor de thuisclub. Na een voorzet van Ingmar Reinders schoot Robin Ian Okken te zacht in, waardoor doelman Remco Vos gemakkelijk kon oprapen.Beilen zette daarna aan en Pesse kwam nauwelijks meer voor het doel van doelman Vos. Pesse had opnieuw geluk toen Ronald Smit een dot van een kans om zeep hielp. Na een uur veroorzaakte Wouter Dijk een strafschop. Hij speelde de bal te zacht terug op zijn doelman, maar de attente Robin Okken onderschepte de bal. Dijk trapte de spits op de hakken, waarna arbiter Hooge niets anders kon doen dan een strafschop aan Pesse te geven. Sander Hartman zorgde vanaf de penaltystip voor de bevrijdende derde treffer. Beilen was nog een keer dichtbij een tegentreffer, maar Pesse kwam daarna niet meer in de problemen. Pesse-trainer Yves Heskamp vond dat zijn ploeg de bovenliggende partij was in de Drentse derby. ,,We combineerden aardig tegen een fysiek sterk Beilen. We maakten twee fantastische doelpunten. We kwamen er wel achter dat het niet handig was hoge ballen te geven, want die waren allemaal voor hen. In het begin van de tweede helft waren wij beter en combineerden we sterk. We kregen een terechte strafschop. Ik ben blij met de drie punten.” Pesse miste Marco Hartman, Ezra Meijer, Bram Vredeveld, Frank Priet, Bart Steenbergen en Mike Bruinenberg.

Pesse-Beilen 3-0 (2-0)
20. Robin Ian Okken 1-0, 23. Robin Ian Okken 2-0, 62. Sander Hartman (strafschop) 3-0. Scheidsrechter: Hooge. Geel: O. vd Werff, Vos, C. vd Werff (Beilen).
Pesse: Waninge; Kolen, Otten, Zinger, Nes; S. Hartman, Brinkman, Strijker (76. Van Dam); Reinders, Okken, Verbrugge (86. Ten Oever).