Pesse verslaat ook Havelte

Pesse - Pesse is tot nu toe met een goede oefenperiode bezig, want ook haar derde oefenwedstrijd leverde de ploeg van trainer Heskamp een zege op. De kersverse derdeklasser zegevierde in een fel duel met fraaie treffers met 3-2 over vierdeklasser Havelte. In de eerste helft kreeg het gretige Pesse de meeste kansen, maar na rust was de strijd meer gelijkwaardig.

Pesse miste in het oefenduel met Havelte doelman Ruben Waninge, Ezra Meijer, Jurgen Nes en Jesse Evenhuis. De wedstrijd kende een zeer spectaculair begin. Voordat iedereen zich goed en wel langs de lijn genesteld had, hadden beide ploegen al een keer doel getroffen. Al na twee minuten wees arbiter Zeelen naar de stip na een licht contact met Rick Bazuin. Good old Marco Hartman liet zich dit buitenkansje niet afnemen en voltrok het vonnis vanaf elf meter feilloos en liet al zijn vijfde doelpunt noteren dit seizoen. Nog geen drie minuten later lag de bal al aan de andere kant in het net. Jorickvan der Galiën plaatste de bal na een vrije bal in de uiterste hoek en na vijf minuten stond het al 1-1. Daarna kregen de toeschouwers een felle strijd voorgeschoteld, waarbij er soms hard werd ingegrepen. Pesse combineerde vlotter en kwam na een kwartier via een knap uitgespeelde aanval op 2-1. Niek Brinkman is al vroeg in vorm en liet zijn vierde treffer in dit prille seizoen noteren. Marco Hartman legde breed en Niek Brinkman knalde het leer schitterend in de bovenhoek. De thuisclub zette het goede spel voort en was via Marco Hartman dichtbij 3-1, maar zijn kopbal vloog net over het doel. Even later soleerde nieuwkomer Bram Otten langs een aantal verdedigers en schoot voorlangs, waarbij de inkomende Mike Bruinenberg net te laat was om de leren stuiter binnen te glijden. Havelte beperkte zich voornamelijk tot counteren en dat leverde na een half uur een onwaarschijnlijk grote kans op. Toine Pit passeerde doelman Robin Okken en leek de bal in het lege doel te schuiven, maar Rick Bazuin was net op tijd en in de rebound kreeg Pit de bal ook niet in de touwen, want Milan Kolen stond in de weg. Pesse bleef tot de rust de betere ploeg in een hevige strijd met veel overtredingen en felle duels, maar het bleef 2-1.

De thuisclub zette het goede spel na rust voort en kreeg twee goede kansen via Ingmar Reinders en Jari Hilberdink, maar een derde treffer bleef vooralsnog uit. Die viel wel na krap een uur na drie wissels. Ingmar Reinders passeerde een tegenstander en drukte vanaf de rand van het strafschopgebied vlekkeloos af door een rake knal in de rechter benedenhoek. Het aantal echte kansen nam daarna af voor Pesse, want Havelte werd iets dreigender, maar kreeg ook nauwelijksuitgespeelde kansen. Havelte koos vooral voor de lange bal en dat leverde na een uur een grote kans op, maar doelman Robin Okken redde met de voet. Even later was Simon Tichelaar kansrijk, maar opnieuw stond Okken succes voor de gasten in de weg. Pesse kwam sporadisch voor het doel van de bezoekers. Sander Hartman was gevaarlijk met een ziedend schot, maar de keeper verrichtte een knappe redding. Na drie wissels bij Havelte zetten de gasten nog aan in de slotfase. Nadat een fantastische vrije bal schitterend door Robin Okken uit de kruising werd geplukt, verkleinde Havelte de marge door een treffer van Lars Struik. Frank Priet kreeg in de absolute slotfase nog een dot van een kans toen de doelman hem de bal in de voeten schoof, maar zijn inzet verdween tegen het zijnet.

Pesse-Havelte 3-2 (2-1)
2. Marco Hartman 1-0 (strafschop), 5. Jorick van der Galiën 1-1, 16. Niek Brinkman 2-1, 58. Ingmar Reinders 3-1, 90. Lars Struik 3-2.