Pesse verliest opnieuw dure punten op zaterdagavond

Pesse - Spelen op zaterdagavond heeft Pesse nog weinig succes gebracht. Na het 2-2 gelijke spel bij Sweel, kwam Pesse thuis tegen middenmoter SVV ’04 ook niet verder dan 2-2. Pesse verzuimde voor rust afstand te nemen en scoorde vlak voor rust een keer. Daar kreeg het na rust de rekening voor gepresenteerd, want SVV pakte op slag van tijd een 1-2 voorsprong. SVV was nog aan het juichen, waarna Ezra Meijer de tweede thuisnederlaag van Pesse voorkwam.

Pesse was voor rust de betere ploeg en kreeg zo’n zeven goede kansen, maar de koelbloedigheid liet te wensen over. De thuisclub kreeg kansen via Robin Okken, Ingmar Reinders en Erwin Strijker, maar doelman Wesseling gaf geen krimp. Al na een minuut was Robin Okken kansrijk, maar hij schoot over. Na twaalf minuten lanceerde Marco Hartman Ingmar Reinders, die doelman Wesseling passeerde. Hij leek de bal in het lege doel te schuiven, maar Rick Piek redde glijdend voor de doellijn. Vooral de gretige Ingmar Reinders kreeg enkele goede kansen, maar de thuisclub vergat ruim afstand te nemen. Na een vrije bal van Sander Hartman verscheen Ingmar Reinders vrij voor Wesseling, maar zijn lobje verdween over het doel. Na een half uur kwam Reinders opnieuw oog in oog met Wesseling, maar de Pesser spits kreeg de bal niet langs de doelman. Ook SVV werd een paar keer gevaarlijk via Stef Rotmensen en Daan Finke, maar Pesse-doelman Ruben Waninge voorkwam erger. Rotmensen liep tegen Pesse-doelman Ruben Waninge op en dat leverde oponthoud op wegens verzorging, maar hij kon verder. Daarna moest Waninge handelend optreden na een knap schot van Daan Finke. SVV ’04 verdedigde fel en Pesse had moeite met de voorzetten vanaf de flanken die te weinig op de juiste plaats eindigden. Na een fraaie aanval via Robin Zinger en Erwin Strijker rolde de bal voor de voeten van Ingmar Reinders, maar opnieuw strandde hij op doelman Wesseling.
Pas in blessuretijd drukte Pesse het overwicht in een verdiende treffer uit. Na een fraaie aanval legde Marco Hartman de bal panklaar voor Ezra Meijer, die met een schuiver in de linker hoek doelman Wesseling passeerde.

Tweede helft

Na rust begon Pesse goed en kreeg een goede kans via Marco Hartman, die over schoot. Na tien minuten werd SVV ’04 sterker en bracht het slordige Pesse een aantal keer in de problemen. De gasten kregen kansen via Bart Moes en Rick Piek, maar Waninge hield zijn ploeg knap op de been. Het laatste kwartier kwam Pesse iets onder de druk vandaan en juist in die fase sloeg SVV ’04 twee keer toe. Een minuut voor tijd scoorde Stan Sibon de gelijkmaker, maar die had niet geteld mogen worden in verband met hands, maar arbiter vd Kamp had moeite alles juist waar te nemen. Bart Slomp mocht zich in de handen knijpen dat hij na een forse charge zonder bal op Ingmar Reinders slechts geel kreeg. Nadat Bennie van Dam met rood van het veld werd gestuurd, werd het nog erger voor Pesse. Een vrije bal schoot Rick Piek in de linker hoek langs Waninge en Pesse leek op haar tweede thuisnederlaag af te stevenen. Direct na de aftrap was SVV ’04 nog aan het juichen toen Ezra Meijer een lange bal oppikte, doelman Wesseling passeerde en de bal in het lege doel kon schuiven. Dat was een fikse meevaller voor de thuisclub, die na een voorsprong uiteindelijk nog blij mocht zijn met een punt. Pesse-trainer Yves Heskamp baalde van het gelijke spel. ,,In de rust had het eigenlijk 5-0 voor ons moeten staan. Na de rust kozen we te vaak voor de lange bal. Gezien de twee verschillende helften is een gelijkspel wel terecht. De gelijkmaker van hen mocht niet vallen wegens hands. Dat is wel zuur dan. Achteraf mogen we na de 1-2 in blessuretijd nog blij zijn met een punt ook.”

Pesse-SVV ’04 2-2 (1-0)
45+1 Ezra Meijer 1-0, 89. Stan Sibon 1-1, 90+1 Rick Piek 1-2, 90+2 Ezra Meijer 2-2. Scheidsrechter: vd Kamp. Geel: Zinger (Pesse), Slomp, Jansen (SVV ’04). Rood: Van Dam (Pesse).
Pesse: Waninge; Kolen, Otten, Zinger, Nes (46. Van Dam); Meijer, S. Hartman, Strijker; M. Hartman, Okken (75. Verbrugge), Reinders (89. Vetrennikov).