0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse verliest derby van De Weide

PESSE – Na drie overwinningen op rij stond dit weekend de inhaalwedstrijd tegen De Weide op het programma voor vrouwen 1. Het tweede speelde dit weekend een uitwedstrijd tegen HODO.

Vrouwen 1 begon in vergelijking met vorige week met een wijziging aan de wedstrijd. De tegen Burgum geblesseerd geraakte aanvoerster Mannie kon niet spelen, waardoor via een aantal positiewisselingen Marlinde aan de aftrap begon.

Pesse startte met de door Nico gesponsorde bal sterk aan de wedstrijd en drukte met goed voetbal De Weide terug op eigen helft. Dat leidde in de zevende minuut ook al tot het openingsdoelpunt voor de thuisploeg. Uit een uittrap van Susanne wist vervolgens Janke de tweede bal op te vangen, waarna ze met een steekpass Marieke lanceerde richting het vijandelijke doel. Marieke bleef vervolgens rustig en rondde beheerst af: 1-0.

Voor Pesse leek er op dat moment geen vuiltje aan de lucht, maar na ruim tien minuten spelen werd er duurbalverlies geleden in de opbouw en dat werd hard afgestraft door de ploeg uit Hoogeveen: 1-1. Daarna was Pesse een fase de controle kwijt en was het slordig in de passing, maar ook De Weide wist niet toe te slaan. In het laatste deel van de eerste helft kreeg Pesse weer meer grip op de wedstrijd, maar er werd gerust met een gelijke stand: 1-1.

Pesse begon net als aan het begin van de wedstrijd sterk aan de tweede helft. Dat leidde ook wederom tot een vroeg doelpunt. Dit keer schoot Danitsja een vrije bal onhoudbaar over de doelvrouw van De Weide: 2-1. Ook nu duurde het niet lang voordat de gelijkmaker viel. Na een aanval vanaf de linkerkant werd een afgeslagen voorzet goed gepareerd door Susanne, waarna een aanvalster van De Weide de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt van een verdediger: 2-2.

Net als in de eerste helft zorgde de tegengoal ervoor dat Pesse onrustiger ging spelen en veel onnodig balverlies leed. Na ruim zestig minuten leidde balverlies in de opbouw ook de 2-3 in. In eerste instantie werd de bal nog op de lat geschoten, maar een aanvalster van De Weide reageerde alerter voor de rebound: 2-3. Tien minuten daarna vergrootte De Weide ook haar voorsprong door uit een counter via een stift over de keeper de stand op 2-4 te zetten.

Pesse ging het laatste kwartier vervolgens alles of niets spelen en kwam een paar keer goed weg. Zelf kwam het nog wel op 3-4. Na een opbouw van achteruit via Susanne, Janke en Maureen werd Marieke gelanceerd en zij rondde de goede aanval koelbloedig af: 3-4.  Daardoor bleef Pesse hoop houden op een goed resultaat en waar De Weide het naliet om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, bleef het spannend tot de slotminuut. Een vrije bal van Pesse belandde in het strafschopgebied, waarna De Weide er razend snel uitkwam en de wedstrijd besliste in 3-5.

Door deze nederlaag is Pesse gezakt van de zevende naar de achtste plek van de dertien teams in de tweede klasse D. Komende zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer negen The Knickerbockers VR2 op het programma. Zij hebben een punt minder dan Pesse en ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld. Kortom, Pesse kan belangrijke zaken doen in de strijd om lijfsbehoud.

Vrouwen 2
Ook het tweede vrouwenteam van Pesse wist dit weekend niet te winnen. Zij gingen op bezoek in Hollandscheveld met 4-0 onderuit. Zij spelen komende zaterdag om 11.30 uur thuis tegen gedeeld koploper Desz.