Pesse vergeet zichzelf te belonen

PESSE - Voor beide vrouwenteams stond dit weekend een thuiswedstrijd op het programma. Het eerste team ontving nummer twee SVM uit Marknesse.

In vergelijking met vorige week waren er twee mutaties. Marieke maakte na lang blessureleed haar competitiedebuut en ook Rolinda deed weer mee. Daartegenover stond het ontbreken van de lang geblesseerden en de zieke Janine en Marjolein.

Pesse begon goed aan de wedstrijd. Uit een vrije trap van Tessa leek Marieke na een minuut spelen al de score te openen, maar SVM kon opgelucht ademhalen. Aan de overkant kreeg SVM ook een mogelijkheid, maar ook daar bleef een snel doelpunt uit.

Daarna was Pesse sterker en zocht het veelvuldig het doel van de tegenstander op. Het was vooral uit standaardsituaties gevaarlijk en bij een van de goede corners van Tessa tikte een verdediger van SVM buiten het zicht van de scheidsrechter de bal uit het doel met haar handen.

Ook daarna waren de mogelijkheden voor Pesse, maar schoten van Tessa, Rolinda en Janke leverden geen treffer op. Een kwartier voor rust viel alsnog de verdiende eerste goal voor Pesse. Na goed drukzetten van de goed spelende Marlinde was het Marieke die de bal van zo’n twintig meter in het doel schoot: 1-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg tot dat Pesse de bal lastig weg kreeg en de spits van SVM profiteerde door hem aardig in te schieten: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

SVM begon sterk aan de tweede helft en dat leidde tot een aantal mogelijkheden. Lang leek Pesse stand te houden, maar uit de kluts viel alsnog de 1-2. Daarna nam Pesse het heft in handen en begon het te voetballen. Dat leidde ook tot mogelijkheden. Zo verscheen Marlinde na een steekpass van Marieke voor het doel van SVM. De keepster pareerde haar inzet.

Tien minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Na een hoekschop legde Myrthe de bal terug op Janke die de bal van zo’n twintig meter in het dak van het doel schoot: 2-2. Daardoor leek Pesse minimaal een punt te pakken en ging het zelfs door om de winnende te maken. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Na een blessure bij Pleun gaf Pesse de bal terug aan SVM, waarna direct een lange bal volgde en die ging over de nog niet georganiseerde verdediging van Pesse heen en SVM strafte het direct af: 2-3. Pesse was daardoor geknakt, waarna ook de 2-4 nog viel.

Vrouwen 2
Het tweede damesteam speelde thuis de derby tegen De Weide. In een wedstrijd waarin De Weide meer balbezit had, gaf Pesse defensief weinig weg. Kort voor rust viel echter de 0-1. Na een afgeslagen hoekschop zette Pesse te traag druk, waarna een van richting veranderd schot voor de voeten viel van een De Weide speelster.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde en wederom gaf Pesse nauwelijks iets weg. Het creëerde echter zelf geen grote mogelijkheden. Net als in de eerste helft scoorde De Weide na miscommunicatie achterin de 0-2.