Pesse vergeet zich te belonen

PESSE - Voor beide vrouwenteams van Pesse stond dit weekend een thuiswedstrijd op het programma.

Pesse vrouwen 1 begon goed aan haar wedstrijd tegen Oranje Nassau. Al snel kreeg Janine een kopkans uit een hoekschop, maar haar inzet ging naast. In de vijfde minuut was het alsnog raak uit een corner. Rolinda kopte vrijstaand de 1-0 binnen.

Na het doelpunt verloor Pesse de grip op de wedstrijd en de ploeg uit Groningen maakte ook al snel de gelijkmaker: 1-1. Daarna ontwikkelde de wedstrijd zich tot een fysieke pot en waren de kansen schaars aan beide kanten.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Pesse weer meer controle op de wedstrijd. Dat leverde een aantal doelpogingen op, maar Rolinda, Danitsja en Myrthe wisten Pesse niet met een voorsprong de rust in te laten gaan.

Pesse begon net als in de eerste helft ook sterk aan het tweede deel van de wedstrijd. Ook nu leverde dat bijna een doelpunt op. Uit een vrije bal van Mannie kopte Janine in, maar de keepster van Oranje Nassau pareerde haar inzet.

Doordat Pesse in de tweede helft vaker de voetballende oplossing zocht, was het op een sporadische uitval na eenrichtingsverkeer richting het doel van de ploeg uit Groningen. Helemaal toen de gevaarlijkste speelster van Oranje Nassau naar achteren werd gehaald.

Het lukte Pesse echter niet om de verdiende voorsprong te pakken. Nadat Tessa in het strafschopgebied onderuit werd getrokken, kreeg Rolinda van elfmeter een uitgelezen kans om haar goede wedstrijd te bekronen met een tweede doelpunt. Haar inzet ging echter naast.

Ook daarna bleef Pesse veelvuldig het vijandelijke doel zoeken en had de Groningse formatie de nodige overtredingen nodig om Pesse af te stoppen. De vrije ballen werden echter niet bekroond met een treffer. Pesse wilde winnen en probeerde een tweede treffer te forceren door een aanvaller erbij te zetten voor een verdediger. Dat mocht echter niet helpen, want de wedstrijd eindigde in 1-1.

Pesse vrouwen 2
Voor Pesse vrouwen 2 stond er een wedstrijd tegen Staphorst op het programma. Staphorst dat vorig jaar nog in de derde klasse tegen vrouwen 1 speelde, was een maatje te groot voor Pesse. Nadat het 0-3 stond, zorgde jongeling Manon voor een eretreffer. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-4.