0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse vergeet zich te belonen tegen Frisia

Pessenaren pakken eerste punt in 2e klasse ooit

Pesse - Enkele spelers van Pesse lagen na de wedstrijd tegen Frisia teleurgesteld in het gras. Door vooral een sterke tweede helft had de ploeg van trainer Harm Spijker een zege verdiend tegen de tegenvallende topploeg uit Leeuwarden. Zeker vijf goede kansen liet de thuisclub onbenut, waardoor het de gasten onnodig in de wedstrijd hield. De grootste kans was vlak voor tijd voor Marco Hartman, maar hij miste een strafschop. Wel pakte Pesse door de 0-0 het eerste punt in de 2e klasse ooit.

Zo dichtbij een overwinning was het zwaar gehavende Pesse dit seizoen nog niet geweest. In de eerste helft was Frisia meer in balbezit en voetbalde iets gemakkelijker, maar veel kansen kregen de gasten echter niet. Na rust was het brutale Pesse zo nu en dan zelfs beter en kreeg ook de meeste en beste kansen. Een paar opgelegde kansen waren echter niet aan de thuisclub besteed, waardoor het Frisia liet ontsnappen met een 0-0 gelijkspel. Pesse miste maar liefst vier spelers wegens blessures, namelijk Matthijs Veninga, Dennis Moes, Jorn de Vries en Erwin Strijker. Frisia begon de wedstrijd goed en had na zes minuten al op 0-2 kunnen staan na kansen voor Abbas Manpuya en Stefan Efde, maar een vroege achterstand bleef Pesse bespaard. Na tien minuten was Pesse voor het eerst dreigend via Marco de Vries, die de bal naast gleed. Na een half uur gooide Pesse de schroom van zich af en zocht brutaal de aanval. Dat leverde kansjes op voor Ezra Meijer, Dennis van Wijk en Bart Steenbergen. Vlak voor rust drong Frisia weer even aan, maar verder dan een geblokt schot van Efde kwamen de gasten niet. Pesse kon tevreden de kleedkamer opzoeken in de rust. Na rust bracht Spijker de A-junior Niek Brinkman in voor Marco de Vries. De supporters verwachtten na rust een onstuimig aanvallend Frisia, dat nog niet verloren had dit seizoen. Dat gebeurde ook, maar duurde slechts tien minuten, waarbij Pesse-doelman Waninge goed redding bracht bij een goede mogelijkheid. Daarna kwam Pesse beter in de wedstrijd en liet enkele fraaie combinaties zien. Marco Hartman was altijd aanspeelbaar en hield de bal goed vast, waardoor Pesse nauwelijks meer echt onder druk kwam. De beste kansen waren zelfs voor de thuisclub. Sven Evenhuis mikte maar net naast, een schot van Bart Steenbergen redde doelman Zunnenberg. Een kwartier voor tijd kreeg Ezra Meijer de beste kans tot dat moment. Vrij voor de doelman schoot hij tegen de goalie op. Daarna redde Zunnenberg op een ziedend schot van Hartman. Vlak voor tijd kreeg Pesse de grootste kans van de wedstrijd om de verdiende zege binnen te halen. De doorgebroken Hartman werd door Zunnenberg naar de grond gewerkt en arbiter Beijert gaf een strafschop. De supporters hielden hun adem in, maar Marco Hartman zag zijn inzet vanaf elf meter gekeerd door Zunnenberg. De teleurstelling was groot bij Pesse, dat het niet de eerste zege van het seizoen had behaald, waar het wel recht op had. Pesse-trainer Harm Spijker kijkt terug op een goede wedstrijd van zijn ploeg. ,,Een prima wedstrijd, die een stuk van de ontwikkeling liet zien. Ons alleerste punt in de 2e klasse ooit. Uiteraard was het jammer dat we er geen drie punten aan over hebben gehouden. We waren dichtbij, maar dit punt smaakt naar meer.”

Pesse-Frisia 1883 LAC 0-0 Scheidsrechter: Beijert. Geel: Timmer, Zunnenberg (Frisia). Toeschouwers: 150.

Pesse: Waninge; Van Dam, Prikken, Evenhuis, Casander; Van Wijk, de Vries (46. Brinkman), Meijer; Hartman, Steenbergen (60. Kolen), Van Slooten.

Verslag: Reinier de Boer