Pesse toont veerkracht en boekt belangrijke zege

PESSE - Voor beide vrouwenteams van SV Pesse stond dit weekend een thuiswedstrijd op het programma. Pesse vrouwen 1 wist tegen ACV VR2 een 0-2 achterstand om te zetten in een 4-3 overwinning.

De ploeg uit Assen begon sterker aan de wedstrijd en dat leidde binnen tien minuten tot het openingsdoelpunt voor de Assenaren. Na een uitbraak over de linkerkant werd de bal teruggetrokken en vervolgens vanaf randje zestien binnengeschoten: 0-1. Ook daarna bleef de ploeg uit Assen beter combineren en was Pesse slordig in de passing. Halverwege de eerste helft werd de stand dan ook op 0-2 gezet, nadat Pesse in de opbouw balverlies leed.

Zoals zo vaak dit seizoen toonde Pesse veerkracht en kwam het zij met wat hulp van ACV terug in de wedstrijd. Een vrije bal van Mannie verdween in de kluts voor de voeten van Marieke: 1-2. Kort voor rust bracht Maureen ploeggenoot Danitsja nog in stelling, maar haar inzet werd gekeerd door de doelvrouw van ACV.

Na de nodige hoekschoppen aan beide kanten kwam Pesse een kwartier na rust op gelijk hoogte. Uit een mooie steekpass van Danitsja schoot de doorgelopen Tessa de bal op prachtige wijze via de onderkant van de lat binnen: 2-2. Kort daarna kwam Tessa opnieuw gevaarlijk opzetten, maar dit keer bereikte haar voorzet geen ploeggenoot.

Pesse zat op dat moment beter in de wedstrijd en zocht veelvuldig naar een derde treffer. Aan de overkant moest Susanne echter ook een paar keer reddend optreden. Uiteindelijk kwam Pesse zo’n vijf minuten voor tijd voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Een vrije bal van Mannie werd door Marieke ingekopt: 3-2.

Pesse leek te gaan winnen, maar ook ACV toonde veerkracht en kwam langszij: 3-3. Daardoor leek de wedstrijd alsnog in een gelijkspel te eindigen, maar doordat ACV ver op de helft van Pesse stond bij een onderschepping stond ook hun keepster zoals zo vaak deze middag ver voor haar goal. Marieke aarzelde geen moment en schoot de bal vanaf net iets over de middenlijn prachtig over de doelvrouw in het doel: 4-3.

Daardoor heeft Pesse drie hele belangrijke punten gepakt in de tweede klasse en staat het momenteel op een veilige negende plek met slechts drie punten achterstand op plaats zes. Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie Burgum.

Pesse vrouwen 2
Ook het tweede speelde een thuiswedstrijd. Zij speelden tegen Noordscheschut vrouwen 1. De heenwedstrijd werd met ruime cijfers verloren, maar dit keer waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. De ploeg uit Noordscheschut werd echter in het eerste half uur van de wedstrijd in het zadel geholpen door fouten aan Pesse-kant, waardoor zij op een 0-2 voorsprong kwamen. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Pesse meer aan voetballen toe en dat leidde ook tot de aansluitingstreffer. Marlieke schoot bij een uitbraak de bal in de verre hoek: 1-2.

In de tweede helft was het opnieuw Noordscheschut dat als eerste scoorde. Via een schot van randje zestien ging de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-3. Pesse toonde wederom veerkracht en dit keer gaf Marlieke de bal op Bo, waarna Bo de bal in de lange hoek schoof: 2-3. Het lukte Pesse echter niet om de gelijkmaker te maken, waardoor deze wedstrijd verloren ging. Komende vrijdag speelt vrouwen 2 uit tegen Vitesse’63 VR2. Deze wedstrijd eindigde eerder dit seizoen een doelpuntrijke 4-4.