0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse toont kracht en bekert verder

Pesse- Ook tegen het twee klassen hoger spelende Groningen heeft Pesse weten te winnen in de beker. Na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong en liet daarna zien verdedigend haar mannetje te kunnen staan. Het enige wat men misschien verzuimde was om de wedstrijd op slot te gooien.


Wennen aan tegenstander

Waar Pesse in de competitie als lijstaanvoerder vaak meer de bal heeft dan de tegenstander was het wennen tegen voor de manschappen van Kramer. Eersteklasser VV Groningen staat laatste maar beschikt toch over technisch goed onderlegde spelers die de bal snel van voet naar voet weten te verplaatsen. Dit snelle tempo dat de gasten er op na houden resulteert ook in kansen voor de Groningers. Maar schoten van Jawashi, Lopes en Ludema weten het doel niet te treffen. Daarna reageert Pesse. Door het langzame handelen van de uittrappende doelman Hensens weet spits van Slooten hem de bal te ontfutselen. In plaats van zelf direct de bal richting het doel te sturen, geeft hij deze af op de inlopende Hartman. Maar doordat de bal te hard richting Hartman gegeven is, weet laatstgenoemde deze niet goed onder controle te krijgen. Tot de rust is het vooral VV Groningen dat af en toe er nog gevaarlijk weet uit te komen maar stuit het of op doelman Waninge of heeft het vizier niet op scherp staan.


Spannende slotfase

Meteen na de rust blijft VV Groningen de aanval zoeken. Vrijwel direct is er een grote kans voor Lopes maar deze schiet over. Niet veel later is het zijn compagnon in de aanval Jawashi met een grote kans na de voorzet van Yettefti. Maar tot tweemaal toe weet de spits de bal niet langs Waninge te krijgen. Ook Pesse laat zich zien, eerst is er nog het schot van de ingevallen Strijker in het zijnet maar al snel daarna kan men juichen. De hoekschop van Verbrugge naar de tweede paal is scherp aangesneden. Zo scherp dat het Hensens niet lukt om de bal te klemmen waarna centrale verdediger Evenhuis attent de bal tegen het net tikt. Bij VV Groningen is het chagrijn groot na het openingsdoelpunt omdat in hun optiek de doelman in de vijfmeter aangevallen is. Leidsman Ottens is gedecideerd en telt het doelpunt aan de zijde van de thuisploeg. Hierna doet VV Groningen er weer een schepje bovenop. Maar al snel is duidelijk waarom de ploeg het in de eigen competitie minder doet. Het lijken vooral 11 individuen in plaats van 1 ploeg. Het chagrijn neemt als maar toe en ook richting de scheidsrechter gaat men soms tekeer. Scheidsrechter Ottens lijkt in de ogen van de Pessenaren hier toch een beetje van onder de indruk te zijn. Velen van hen zijn van mening dat hij namelijk er op zijn zachtst gezegd een onorthodoxe fluitwijze heeft na het aanzwellende beklag van VV Groningen. Zo geeft hij vaker de vrije trap mee aan VV Groningen dan aan Pesse. In de absolute slotfase krijgt VV Groningen nog de ultieme kans op de gelijkmaker door een schot van Abdinur maar deze gaat vlak langs de paal. Pesse geeft daarna niks meer weg en kan zich gaan opmaken voor de volgende ronde.


Opstelling Pesse: Waninge, van Dam, Evenhuis, van Wijk, Kleine, Poeste, van Arkel (de Vries), Veninga, Verbrugge, Hartman en van Slooten (Strijker).


Man van de Wedstrijd:Sven Evenhuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uitslag

Op 22 feb.
 om 17:00
1
Pesse 1
-
vs
0
Groningen 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 23 februari, 2020
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor