Pesse speelt verschillende helften

Pesse geeft na rust wedstrijd uit handen

Pesse - Pesse heeft een teleurstellende 2-4 nederlaag geleden tegen sc Emmeloord, dat net zoveel punten als Pesse had. Pesse speelde voor rust uitstekend en leidde verdiend met 2-1. Na rust was Emmeloord beter en kwam terecht op 2-2 en sloeg in blessuretijd nog twee keer toe: 2-4.In de eerste helft was er niets aan de hand voor de ploeg van trainer Harm Spijker. Na een onverwachte vroege achterstand door een treffer van Jelle Zaal, was Pesse de bovenliggende partij en kreeg kansen genoeg. Zo kreeg Pesse kansen via Marco Hartman, Ezra Meijer en Ingmar Reinders, maar pas na 25 minuten kreeg de thuisclub loon naar werken. Marco Hartman zette drie verdedigers in de wind en mikte knap raak. Emmeloord gokte op de counter en was daarbij enkele keren gevaarlijk. Tot twee keer toe werd een doelpunt van de gasten wegens buitenspel afgekeurd. Ook een fraaie omhaal van Ingmar Reinders werd wegens buitenspel geannuleerd. Na de 1-1 bleef Pesse gaan voor de voorsprong en was daar enkele keren dichtbij. Na een knappe solo mikte Ingmar Reinders op de paal. Niek Brinkman schoot net naast en even later ving Marco Hartman de bal op de borst op en schoot vervolgens over. Na een afgekeurd doelpunt van Emmeloord was Marco Hartman kansrijk, maar hij claimde dat een verdediger hands maakte in het strafschopgebied. Arbiter Mansouri wuifde de situatie laconiek weg. Het in een hoog tempo spelend Pesse kwam vlak voor rust terecht op voorsprong via een treffer van Niek Brinkman. Ezra Meijer zette vanaf rechts voor, waarna Niek Brinkman de val via de vingertoppen van doelman Hans Portijk binnen schoot. Kort daarna kwam Pesse nog twee keer goed weg na goede kansen voor Kars Dijkstra, maar doelman Waninge hield zijn ploeg op de been. Na een spectaculaire eerste helft met een beter Pesse kregen de toeschouwers een heel andere tweede helft te zien. Emmeloord dat enkele wissels toepaste, joeg op de gelijkmaker en brak constant door de defensie van Pesse. De thuisclub stond ook anders en dat pakte niet goed uit. De gasten wonnen de meeste duels en Pesse kon de bal niet in de ploeg houden. Pesse had geluk dat Jelle Zaal van Emmeloord zijn voorzetten niet perfect gaf, waardoor Milan Kolen en Sven Evenhuis vaak konden opruimen. De 2-2 hing in de lucht, want Pesse haalde de problemen zelf op haar hals en werd nauwelijks meer gevaarlijk. De gelijkmaker viel een kwartier voor tijd via Marc Loosman, die tussen veel verdedigers kon uithalen. Daarna herstelde Pesse zich sterk en perste er een offensiefje uit zonder tot echte kansen te komen. Emmeloord verdedigde met man en macht en roeide alles op goed geluk weg. De wedstrijd leek in 2-2 te eindigen, maar in blessuretijd kwam Emmeloord fortuinlijk op 2-3, omdat een voorzet ongelukkig door Robin Zinger in eigen doel werd gewerkt. Dat was de mokerslag voor Pesse dat ver in blessuretijd zelfs de 2-4 via Wouter van der Velden moest incasseren. Pesse had het voor rust laten liggen en kreeg daar heel laat de rekening voor gepresenteerd. Pesse-trainer Harm Spijker hield een dubbel gevoel aan de aantrekkelijke wedstrijd over. ,,Aan de ene kant hebben we prima gespeeld in de eerste helft, maar na een onverwachte achterstand toch met een 2-1 voorsprong gaan rusten. Na rust hebben we het, het eerste half uur lastig met Emmeloord dat terecht de 2-2 maakte. Daarna herpakken we ons en krijgen we kans op kansen. Emmeloord krijgt twee kansen en weet er 2-4 van te maken. Een dubbel gevoel dus.”

Pesse-Emmeloord 2-4 (2-1)
4. Jelle Zaal 0-1, 28. Marco Hartman 1-1, 40. Niek Brinkman 2-1, 75. Marc Loosman 2-2, 90+2: Zinger (eigen doel) 2-3, 90+7: Wouter van der Velden 2-4. Scheidsrechter: MansouriPesse: Waninge; Kolen, Evenhuis, van Wijk (46. Prikken, 76. Priet)), Zinger; Brinkman, S. Hartman, Meijer, Okken (62. Veninga); Reinders, M. Hartman.