0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse speelt twee verschillende helften

‘We vergeten ons voor rust te belonen’

Pesse - Pesse had na het verloren duel met Dalen het gevoel dat er veel meer ingezeten had dan een 0-3 nederlaag. Voor rust was het een vermakelijk duel met een handvol kansen aan beide zijden, maar verzuimde Pesse te scoren. Na een 0-0 ruststand kwam Dalen beter uit de kleedkamer en was na rust beter en counterde slim naar een 0-3 overwinning.

Bij Pesse waren de druiven zuur, want de ploeg zakte naar de tiende plaats. De thuisclub kreeg na rust de rekening gepresenteerd voor het missen van enkele goede kansen. Pesse-trainer Harm Spijker constateerde spijtig dat zijn ploeg het voor rust heeft laten liggen. ,,We speelden een goede eerste helft, waarbij we onszelf hadden moeten belonen. De tweede helft startten we goed, maar na de 0-1 hadden we geen antwoord meer op het spel van Dalen.” Pesse heeft het hele seizoen al een rijkelijk gevulde ziekenboeg, maar deze week kwamen daar Milan Kolen en Niek Brinkman bij. Kolen brak in de wedstrijd tegen Sint Annaparochie zijn neus. Pesse miste ook Nordin Prikken, Sander Hartman en Marco de Vries.  De eerste helft tegen Dalen was aantrekkelijk voor het publiek, omdat er veel kansen ontstonden voor beide doelen. In het eerste kwartier waren er kansen voor Frank Priet en Marco Hartman. Al na drie minuten was de ijverige Frank Priet dichtbij een treffer, maar zijn schot werd door Dalen-doelman Rick Braam gepareerd. Even later knalde Marco Hartman in het zijnet en kort daarna strandde Priet opnieuw op Braam. Ook Dalen was via Ruud Veenstra en Peter Harkes dichtbij een treffer, maar Pesse-doelman Ruben Waninge hield zijn ploeg op de been. Daarna was het een open wedstrijd die op en neer golfde en een kansenfestival bleef. Pesse had via Frank Priet, Ingmar Reinders en Remmert Verbrugge kunnen scoren, terwijl Dalen via Peter Harkes in kansrijke positie de bal niet langs Waninge kreeg. Pesse mocht haar doelman dankbaar zijn, want de vier kansen voor Dalen waren grote kansen, maar hij hield zijn ploeg overeind door enkele knappe reddingen.

Openingstreffer

Na rust begon Pesse goed en was via Remmert Verbrugge dichtbij de openingstreffer, maar hij schoot rakelings voorlangs. Toen Dalen via een uitval via invaller Sem Jansen op voorsprong kwam, waren de gasten heer en meester en kon Pesse geen vuist meer maken. Dalen ving Pesse op en counterde gewiekst naar diverse kansen. Na een uur knalde Ruben Sinnema de bal op de lat, waarna Sem Jansen in de rebound raak tikte. Daarmee was de strijd gestreden en kreeg Dalen nog enkele goede kansen op meer treffers. Pesse leed te snel balverlies, waardoor het nauwelijks meer in de buurt van doelman Braam kon verschijnen. De 0-3 eindstand kwam op naam van oud-Nieuw Balinger Dennis Tump, die Waninge passeerde en de bal in het lege doel tikte. Pesse kwam na rust niet verder dan een schot van Ezra Meijer dat over vloog.

Pesse-Dalen 0-3 (0-0) 53. Sem Jansen 0-1, 62. Sem Jansen 0-2, 82. Dennis Tump 0-3. Scheidsrechter: Alberts. Geel: Zinger, Verbrugge, Meijer (Pesse). Pesse: Waninge; Zinger, Evenhuis (86. Witten), R. Brinkman, van Dam (72. Van Wijk); Meijer, Verbrugge, Reinders, Veninga; Hartman, Priet (72. Steenbergen).