Pesse schiet niet veel op met punt bij EMMS

Slagharen - Pesse heeft op zaterdagavond een punt gepakt in de lastige uitwedstrijd bij
subtopper EMMS. In een sfeervolle ambiance kwam Pesse de beginfase goed door, waarna
het enkele mooie kansen niet benutte. Na rust was de strijd gelijkopgaand, waarbij de beste
kans voor Pesse was. Ondanks het verdienstelijke punt zakte Pesse naar de elfde plaats.

Pesse-trainer Harm Spijker vond de brilstand een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld. ,,Ja, ik vind het een terechte 0-0,” zegt hij. ,,In de eerste helft moesten we de eerste twintig minuten goed doorkomen, dat deden we en daarna kregen we een aantal mooie kansen. EMMS is een goed voetballende ploeg, maar zette daar qua kansen weinig tegenover. In de tweede helft hadden beide ploegen hun huiswerk gedaan in de rust en was er een balans waarbij alleen Pesse nog een kans had met een 1 op 1 situatie met de keeper. EMMS was wel dreigend, maar creëerde weinig. Al met al dus een terechte 0-0 uitslag waarbij ons het geluk
ontbrak om drie punten stiekem mee te nemen.”
Na een beginfase waarin EMMS druk zette en direct probeerde op voorsprong te komen, nam Pesse het initiatief over en kreeg het enkele goede kansen. Ingmar Reinders kwam goed naar binnen, maar zijn inzet werd net buiten getikt. Even later werd Frank Priet dubieus afgevlagd met een 1 op 1 situatie. Erwin Strijker, Marco Hartman en Ezra Meijer konden vanaf de rand van het strafschopgebied vrij op doel schieten, waarbij de keeper moest handelen. Jurgen Nes kwam net een teenlengte te kort om in een 1 op 1 situatie de bal om de keeper te spelen. Op zich is een punt tegen EMMS een goede prestatie, maar Pesse zakte wel naar een degradatieplaats, omdat VENO wel won en Pesse passeerde. De komende weken worden voor Pesse beslissend, want dan treft de ploeg van trainer Harm Spijker vijf ploegen, die ook tegen degradatie vechten te beginnen zondag met VENO, waarna Beilen, HODO, Zuidwolde en Drachten volgen.

EMMS-Pesse 0-0
Pesse: Waninge; Nes, van Dam, Verbrugge, Kolen; Meijer, Strijker (60. N. Brinkman), Veninga, Reinders; Hartman, Priet (82. Evenhuis).