0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse pakt eerste driepunter

Steenwijk- Dit deed de ploeg op bezoek bij Steenwijk. Steenwijk wist de eerste wedstrijd van de competitie nog met 2-5 te winnen dus Pesse kon haar borst natmaken. Waar Pesse eerst nog op achterstand kwam draaide ze dit in de eerste helft nog volledig om.

Prachtige doelpunten

In het begin is het duidelijk dat Steenwijk zeker een sterke tegenstander is. Het zet vroeg druk en drukt Pesse naar achteren. Pesse lijkt eerst nog niet bij machte om onder de druk uit te komen waardoor de thuisploeg al na een kwartier de voorsprong weet te pakken. Een goed afstandsschot Busscher eindigt buiten bereik van doelman Waninge. Daarna lijkt Pesse echt wakker en durft het beter onder de druk van de thuisploeg vandaan te komen. Hierdoor krijgt het ook wat meer kansen via de flanken. Na een goede aanval over de flank krijgt Pesse een corner. De corner getrapt door Verbrugge komt op het hoofd van aanvoerder Kleine die de bal verfijnd in de hoek knikt. Door deze toch wat onverwachte goal blijft Pesse het voortouw nemen en al snel daarna neemt het de voorsprong. Na een actie op de rechterkant van Veningakomt de bal bij Strijker die de bal in de hoek schuift. Snel daarna weet Strijker het zelfs nog mooier te maken voor Pesse. De doorgebroken Verbrugge lijkt geen afspeelmogelijkheid te vinden en door een verdediger van Steenwijk gaat de bal de lucht in. De ingestormde Strijker twijfelt geen moment en schiet de bal glashard achter Jonkers in de hoek. Pesse blijkt heel scherp voor de goal want voor de rust is het Verbrugge met een verfijnde chip met de vierde alweer van Pesse. De honger van Pesse naar goals lijkt maar niet gestild en vlak voor rust is het wederom Verbrugge na een goede steekpass van Poeste met alweer de vijfde van de Pessenaren.

Uit als een nachtkaars

Na de rust is het devies voor Pesse eenvoudig. De ploeg kan achteruit gaan hangen en hoeft niet echt meer de aanval te zoeken. De thuisploeg probeert wel gevaarlijk te worden maar de defensie van Pesse heeft de zaakjes goed op orde. Pas na ongeveer een kwartier in de tweede helft is er de eerste kans. Deze is voor Pesse, een steekpass van Meijer komt uit bij Verbrugge maar oog in oog met de doelman Jonkers weet hij niet tot scoren toe te komen. Busscher, een van de betere spelers bij de thuisploeg laat ook nog een bevlieging zien waardoor Kleine hem laat struikelen in de zestien en leidsman de Jong de bal op de stip legt. Busscher gaat zelf achter de bal staan maar door een uitstekende redding op zijn penalty door Waninge blijft de stand 1-5. Er komt nog een grote kans voor de thuisploeg om de eer nog enigszins te redden in de tweede helft maar aanvaller Keus krijgt de bal niet tegen de touwen. Zo kan het dat Pesse voor het eerst in haar historie als zondag derdeklasser de drie punten kan bijschrijven.

Opstelling Pesse: Waninge, Moes, Evenhuis (van Arkel), van Wijk, Kleine, Poeste (van Dam), Strijker, Meijer, Veninga, van Slooten en Verbrugge (Steenbergen).

Man van de Wedstrijd: Erwin Strijker.