Pesse overtreft Protos in tweede helft

Pesse - Pesse heeft na de 4-3 zege op USV ook haar tweede oefenwedstrijd gewonnen. Tegen vierdeklasser Protos won de formatie van trainer Yves Heskamp overtuigend met 6-1 na een 1-1 ruststand. Marco Hartman gaf direct zijn visitekaartje af en scoorde drie fraaie treffers. Voor rust was de strijd gelijkwaardig, maar na de thee was de thuisclub de betere ploeg en
gezien het aantal kansen had de zege nog wel hoger uit kunnen vallen.

Pesse miste nog Sander Hartman, Ruben Waninge en Ezra Meijer voor deze wedstrijd. De nieuwe trainer Heskamp geeft veel jeugdige spelers tijdens de oefenwedstrijden speeltijd. Zo kregen Bram Vredeveld, Len ten Oever, Torsten Reinders en Rick Bazuin de kans zich te bewijzen. Ook de nieuwelingen van de zaterdagafdeling Rick Witten, Jari Hilbrink, Mike Bruinenberg en Jesse Evenhuis en de van ZZVV overgekomen Bram Otten kregen speeltijd. Tegen Protos begon Heskamp met Robin Okken in doel en achterin Bram Eleveld, Erwin Strijker, Milan Kolen en Robin Zinger. Op het middenveld begonnen Niek Brinkman, Ingmar Reinders en Mike Bruinenberg. De voorhoede werd gevormd door Frank Priet, Bart Steenbergen en Jari Hilbrink. Protos van ex-Pesse trainer John Kramer, had een dag eerder met een combinatie van het tweede en derde elftal met 8-0 van DKB verloren. Pesse startte moeizaam aan het duel met Protos en keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan. Na een lange bal was spits Michel Overweg sneller dan Erwin Strijker en passeerde doelman

Okken. Vijf minuten later stond het al weer 1-1 en daarbij hielp de defensie van Protos een handje. Mike Bruinenberg was attent na een fout in de verdediging en stelde Frank Priet in staat de gelijkmaker te produceren. Pesse werd iets sterker na deze treffer, maar Protos was via de counter toch twee keer gevaarlijk, maar Okken redde twee keer prima. Na drie wissels
was de slotfase van het eerste bedrijf voor Pesse. Twee fraai uitgespeelde kansen werden echter gemist door Mike Bruinenberg en invaller Marco Hartman.

Tweede helft
De thuisclub begon voortvarend aan de tweede helft en schiep in de eerste tien minuten al vijf goede kansen via Ingmar Reinders en Marco Hartman. Pesse sneed regelmatig fraai door de defensie van Protos, maar de vierde kans was pas raak. Marco Hartman passeerde vanaf de
rand van het strafschopgebied doelman Martijn ten Broeke met een geplaatst schot. Na een afgekeurde treffer van Marco Hartman wegens buitenspel bleef Pesse de aanval zoeken. Na een uur was Hartman weer dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald en in tweede instantie redde de doelman. Pesse was oppermachtig en Protos kwam er nauwelijks meer uit en beperkte zich tot tegenhouden. Het was wachten op meer Pesser treffers en de derde kwam al gauw na een fraaie aanval via Niek Brinkman, die Ingmar Reinders in staat stelde de marge te vergroten. Pesse wilde meer en maakte in de laatste tien minuten nog drie treffers. De ene was nog mooier dan de andere. Marco Hartman lobde het leer van ver over doelman Ten Broeke in de touwen. De goed spelende Niek Brinkman lanceerde met een bekeken passje Marco Hartman, die zijn derde van de middag liet noteren: 5-1. Op slag van tijd bekroonde Niek Brinkman zijn goede spel met een doelpunt. Hij knalde
de bal uit een vrije bal, vanaf de rand van het strafschopgebied, schitterend in de touwen: 6-1. Zo kreeg de wedstrijd een hoge uitslag door een sterke tweede helft.

Pesse-Protos 6-1 (1-1)
7. Michel Overweg 0-1, 12. Frank Priet 1-1, 54. Marco Hartman 2-1, 65. Ingmar Reinders 3-1, 80. Marco Hartman 4-1, 85. Marco Hartman 5-1, 90. Niek Brinkman 6-1.

Scheidsrechter: Van der Steen.
Pesse: Okken; Zinger (33. Bazuin), Strijker (46. Witten), Kolen, Vredeveld; Brinkman, Bruinenberg (77. Steenbergen), I. Reinders (79. T. Reinders); Steenbergen (33. Otten), Priet (22. Hartman), Hilberdink (53. Ten Oever).