0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse neemt punt mee uit Leeuwarden

LEEUWARDEN - Voor zowel vrouwen 1 als vrouwen 2 stond dit weekend weer een competitiewedstrijd op het programma. Pesse vrouwen 1 reisde met de bus, geregeld door Roelof Winters, af naar Leeuwarden, terwijl vrouwen 2 in Zwartsluis tegen Desz VR1 speelde.

Vrouwen 1:
Net als vorige week was het wegens de vele ontbrekende spelers puzzelen en om ook de wedstrijd van het tweede door te laten gaan, werd besloten om met een smalle selectie af te reizen naar Leeuwarden. Tijdens de warming-up bleek echter dat twee speelsters niet konden starten, waardoor we direct al een beroep moest doen op een van de meegereisde MO17-speelsters: Manon Smand.

Na een aftastende beginfase kwam de eerste doelpoging van thuisploeg Leeuwarden Zwaluwen, maar Susanne wist haar doel schoon te houden. Aan de overkant kwam Pesse eerst via Maureen en later via Janke gevaarlijk opzetten, maar bij beide aanvallen kwam Myrthe net tekort om de bezoekers op voorsprong te zetten. Kort voor rust was Leeuwarden Zwaluwen nog een keer gevaarlijk, maar ook dit keer wist Susanne de inzet te pareren.

In de rust bleek onze eigen Manon alweer wat fitter, waardoor zij de plek van de moegestreden Manon uit de mo17 kon overnemen. Net als in de eerste helft waren de kansen ook in de tweede helft schaars aan beide kanten. Zo schoot Myrthe uit een moeilijke hoek naast en belandde een poging van Rolinda op de paal.

Aan de andere kant zorgde de verdediging samen met het middenveld voor veel strijdlust, waardoor Leeuwarden Zwaluwen geen grote kansen wist te creëren. Zo’n twintig minuten voor tijd leek Pesse op voorsprong te komen. Na een goede aanval schoot Marlinde raak, maar haar treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de slotfase voerde Leeuwarden Zwaluwen de druk op, maar Pesse hield goed stand. Bij de spaarzame uitvallen werd het zelf ook nog gevaarlijk, maar de wedstrijd eindigde onbeslist: 0-0.

Volgende week zaterdag staat er wederom een lastige uitwedstrijd op het programma. Pesse speelt dan om 14.45 uur in en tegen Sint-Annaparochie. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd op sportpark de Marke onbeslist in 2-2. Pesse gaat zaterdag wederom met de bus, dit keer geregeld door de vrienden van Pesse, u kunt dan wederom als supporter gerust meereizen. Meer informatie hierover volgt.

DESZ
Voor het tweede was de eerste wedstrijd na de winterstop direct een zware uit tegen koploper Desz.

De koploper had het in de eerste helft echter lastig om het doel te vinden, want keepster Djen liet zien een uitstekende doelvrouw te zijn. Daardoor leek met een 0-0 stand de rust te worden bereikt, maar de thuisploeg had een buitenspeldoelpunt nodig om alsnog met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in te gaan.

Waar het vooral tegenhouden was, kon Pesse voorin niet voor veel gevaar zorgen. Aan de overkant kon Djen ook niet voorkomen dat een strijdend Pesse alsnog met een geflatteerde 0-6 nederlaag naar huis moest.

Volgende week zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan speelt het in en tegen Rouveen. Voor de winterstop eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.