Pesse morst punten

Pesse- Na vorige week te hebben moeten toestaan dat HODO over hen heen kwam, ging nu het vizier voor Pesse weer op de eerste plaats van de ranglijst. Dit moest dan gebeuren tegen Schoonebeek. Alhoewel de ploeg de rust inging met een voorsprong wist het deze in de tweede helft niet vast te houden.

Onverwachte tegentreffer

In het begin van de wedstrijd is meteen te zien dat Pesse de sterkere ploeg is. Het dringt de tegenstander meteen in de verdedigende stellingen. Bijna is het ook al meteen succesvol, na een corner van Poeste weet Kleine richting doel te knikken. Maar doelman Berens weet de bal goed uit de bovenhoek te halen. Daarna blijft Pesse de betere ploeg maar moet het wel accepteren dat Schoonebeek soms er uit kan komen. Dit doet het niet zo gek vaak, maar blijkt daaruit wel doeltreffend te zijn. Na een pass van Swieters is het Berens die de bal in de verre hoek via de paal binnen stuurt. Pesse laat het er niet bij zitten en gaat meteen weer in de aanval. De ploeg krijgt wel kansen via Veninga en Slomp maar beiden weten niet te scoren. Vlak voor rust weet men dan toch de gelijkmaker te maken. Na een korte corner legt van Wijk de bal klaar voor Casander op rand zestienmetergebied. Deze schiet de bal met veel gevoel in de bovenhoek achter Berens. Een terechte gelijkmaker voor de spelers van Pesse. Na de gelijkmaker is Schoonebeek even aangeslagen. Via een counter weet daarna Slomp de bal na een mooie slalom in de linkerhoek te plaatsen wat leidde tot een 2-1 ruststand.

Flinke domper

In de tweede helft gaat Pesse op zoek naar de nekslag voor de tegenstanders. Het drukt de tegenstanders wederom in de verdedigende stellingen maar weet niet tot echt uitgespeelde kansen te komen. Zo kabbelt de wedstrijd voort en lijken beide ploegen niet door elkaars verdediging heen te komen. Wanneer opeens er een gigantische mogelijkheid zich opdoet voor de gasten. Na een pass van Steffens komt ineens Katuin oog in oog te staan met Zwets. De aanvaller maakt geen fout en schiet de bal slim binnen. Hierdoor lijkt Pesse daarna even van de wijs. Bijna weet Schoonebeek nog een keer toe te slaan. In de opbouw van Pesse gaat het fout waarna Katuin de bal weet op te pikken. In zijn actie kijkt hij goed om zich heen en ziet de meegelopen Swieters. Deze kapt eerst handig de bal vrij en schiet vervolgens de bal richting doel. Maar doelman Zwets weet de bal goed te redden. In de slotfase geeft Pesse echt gas, met de ingekomen Steenbergen als breekijzer voorin. Bijna lijkt het dat Pesse toch nog het volle pond krijgt maar na de goede actie van Van Wijk gaat zijn inzet net naast.

Opstelling Pesse: Zwets, Moes, Evenhuis, T. Veninga, Casander, van Wijk, Kleine, Poeste, M. Veninga, van Slooten (Steenbergen) en Slomp.

Man van de Wedstrijd: Arjan Kleine.